kermis averlo met dertigste editie rommelmarkt

Arjan Bekedam werkt al vanaf zijn veertiende in de horeca, heeft sinds zeven jaar zijn eigen bedrijf in het organiseren van feesten en partijen bij mensen thuis en runde het Wapen van Wesepe. Arjan: “Nu gaan we voor het eerst de catering van een kermis verzorgen. Een primeur. We hebben er erg veel zin in.”

Het programma begint donderdag 13 september om 15.30 uur met een creatieve activiteit voor jong en oud. De kermis zorgt voor materiaal. Vrijdag om 19.45 uur geeft voorzitster Francis Nieuwenhuis de officiële aftrap voor het feest (tent geopend vanaf 19.15 uur). Om 20.00 uur volgt de jaarlijkse Averlose Revue: ‘Wat mut, mut’. De nodige sketches en zang en dans komen voorbij. Na afloop van de revue kan er bijgepraat worden en sluit een DJ de eerste avond feestelijk af.
Zaterdagochtend 15 september staan de vroege vogels voor dag en dauw op om een plekje te bemachtigen op de dertigste editie van de grote rommel- en antiekmarkt. Dit is een groot onderdeel van de kermis en trekt al jaren vele bezoekers. De bezoekers kunnen snuffelen in bijna 1.100 meter aan rommel en antiek. Met ook dit jaar weer de Averlose Fair waar ondernemers hun waren of diensten zullen aanbieden.
Om 15.00 uur begint de Averlose pubquiz in de tent, waarbij teams van maximaal zes personen hun hersenen weer laten kraken. Kinderen kunnen zich ondertussen wagen aan het kratstapelen. Op zaterdagavond zal de tent vanaf 21.00 uur op zijn kop worden gezet door de band Saints ‘n Sinners. Verwacht de beste pop, rock en dance van vroeger en nu.

Millennium Showband
Zondag kan iedereen zich tussen 10.00 en 11.00 uur inschrijven voor de fietstocht. Om 12.30 uur begint de dorpsbrunch, waarbij zowel fietsers als niet-fietsers kunnen aanschuiven. Tussen 13.30 en 15.00 uur zijn er kinderspelen op het terrein voor de basisschooljeugd (groep 1 t/m 8). Om 15.15 uur volgt een ballonnenwedstrijd. De Kermis Averlo wordt vanaf 17.00 uur afgesloten met het slotfeest met medewerking de Millennium Showband, die twee jaar geleden de tent ook al op de kop zette.

De entree op vrijdag en zondag is gratis, op zaterdagavond wordt 8 euro gevraagd. Voor meer informatie zie: staging2.kermisaverlo.nl.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.