kerkbrugje in lemelerveld officieel geopend

Door de inwoners van Dalfsen actief te betrekken bij de zoektocht naar het DNA van Dalfsen, wordt er interesse en verbondenheid met de geschiedenis van Dalfsen gecreëerd. Het nieuwe brugje over het kanaal in Lemelerveld is daar een goed voorbeeld van. Een bestaande voetgangersbrug is door de Historische Werkgroep Lemelerveld aangewezen als een monument tot verbeelding. Deze brug werd onder leiding van Wim Spijkerman, inwoner van Lemelerveld, omgebouwd tot een nostalgische ophaalbrug. Het aanzien van het ophaalbruggetje geeft aandacht voor het verleden van Lemelerveld en haalt voor de inwoners herinneringen op aan de voormalige bruggen in Lemelerveld. Zichtbaar en beleefbaar. Het brugproject past binnen Cultuurproject Erfgoed dat de gemeente als DNA heeft afgesloten met de Provincie Overijssel.

Het is dit jaar 150 jaar geleden dat het Overijsselse kanaal werd opengesteld. Bij de opening van het nieuwe ophaalbrugje werden de aanwezigen door een zangeres toegezongen via het Overijssels kanaal. Schoolkinderen waren op de brug aanwezig met op hun shirt de nieuwe naam van het brugje. Wethouder Jan Uitslag prees met name Wim Spijkerman en Henk Reimert voor hun grote inzet om dit de project te realiseren. Het project is grotendeels betaald door de gemeente Dalfsen, maar ook een aantal bedrijven in Lemelerveld leverden een financiële- of andere bijdrage, in de vorm van materiaal of arbeid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.