kbo heeten viert 50 jarig bestaan

Om de ouderen bewust meer te betrekken bij het sociale- en culturele leven in hun eigen gemeenschap werd een halve eeuw geleden in 1968 in Heeten de r.k. Bond voor Bejaarden en Gepensioneerden opgericht. Die organisatie stelde zich als doel de leden met deskundige begeleiding te helpen zich bewust te worden van hun rechten, plichten en mogelijkheden, zowel op sociaal als cultureel gebied.

Met allerlei cursussen, lezingen, excursies en ontspanningsbijeenkomsten werd in de dagelijkse praktijk aan dat doel gewerkt. Anno 2018 is die rode draad nog deels aanwezig. Activiteiten die georganiseerd worden, gaan nu met de tijd mee en hebben een modern jasje. Wat geloofsbeleving betreft, resulteerde dat in 2016 in de samenwerking met de Protestants Christelijke Ouderen Bond.

De KBO-PCOB afdeling Heeten leeft mede door de vergrijzing als nooit tevoren. De afdeling telt bijna vijfhonderd leden en behoort tot een van de grootste organisaties van het dorp. De afdeling beschikt over goed opgeleide vrijwilligers die andere senioren met advies en ondersteuning graag verder op weg helpen. Zo doet de organisatie jaarlijks heel intensief aan tablet/iPad coaching om leden digitaal vaardiger te maken; zijn er belastinginvullers en is er advisering op allerlei gebieden. De activiteitengroep 55-plus Heeten organiseert regelmatig sport-, spel- en ontspanningsactiviteiten.

Feestprogramma
Het jubileumfeest wordt dinsdag 25 september op twee locaties gevierd. De bewoners van de Stevenskamp/Stevenserf, de aanleunwoningen en rolstoelgebruikers zijn vanaf 10.00 uur welkom in de recreatiezaal van het zorgcentrum. Daar begint de feestdag onder het genot van koffie met wat lekkers met een openingswoord van voorzitter René Spitzen. Aansluitend is er een optreden van de in Heeten geboren troubadour Gery Groot Zwaaftink. Om 12.00 uur wordt er uitgebreid samen gegeten.

Voor de overige leden van de KBO begint het feest op die dag om 14.00 uur met een eucharistieviering in de plaatselijke parochiekerk. Voorgangers zijn pastor Theo Balster en pastoor Jan Verwey. Aansluitend zijn er in de feesttent op het Dorpsplein optredens van zangeres/troubadour Anouk Balins en muziek/zanger René Brouwer. Om 17.00 uur is er een buffet en om 18.00 uur volgt de afsluiting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.