jubileumconcert in kruisverheffing ter ere 10 jarig jubileum adema orgel

Organiste Christine Kamp uit Weesp laat een divers repertoire horen. Het Adema-orgel lijkt bijna voor haar gemaakt, gezien haar affiniteit met het Frans-romantische en -vroegmoderne repertoire. In 2002 werd ze hiervoor onderscheiden met de zilveren medaille van de Société Académique ‘Arts – Sciences – Lettres’ in Parijs.

In de zomer van 2008 ontmantelde een twintigtal vrijwilligers het orgel op de koorzolder van de basiliek in Raalte. Het door houtworm en tinpest aangetaste Pels-Vermeulen-orgel viel niet meer te repareren. Onder leiding van orgelbouwer Kaat & Tijhuis werd vervolgens het Adema-orgel uit de voormalige Michaëlskerk in Zwolle naar Raalte overgebracht en speelklaar gemaakt.

Het Cultuurfonds van de Basiliek H. Kruisverheffing wist voldoende fondsen aan te spreken en sponsoren te werven om het financiële plaatje rond te maken. Als titulair-organist werd Gerard Keilholtz uit Raalte aangesteld. En er werd een commissie gevormd om het in 1927 gebouwde orgel bekendheid te geven door het organiseren van concerten voor orgel, al dan niet samen met een koor. Sinds de oplevering in september 2008 hebben diverse vermaarde organisten uit binnen- en buitenland concerten gegeven. Ook zijn er al diverse cd-opnamen gemaakt.

Het jubileumconcert begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. Het concert wordt afgesloten met een gezellige ontvangst in de tuin van de pastorie.

Zie verder staging2.adema-raalte.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.