jubilarissen op zorgboerderij aan t zandeinde

Foto: Tineke Mollink, Gerdy Haselhorst-Bloten, Johan Makkinga (v.l.n.r)

Tineke kwam al sinds eind jaren negentig mee helpen bij de slagerij van de familie Haselhorst in Den Ham. In die tijd ging ze steeds vaker mee met Gerdy naar de boerderij in Lemele. Daar werd ze een vast gezicht als hulpboerin en hielp mee op de boerderij in de verzorging van de dieren. Maar ook als gastvrouw bij de ontvangst van de bezoekers die op de koffie kwamen, met rondleidingen en biggetjes knuffelen. Vandaag de dag komt ze steevast 3 dagen in de week naar de boerderij en is als hulpboerin én gastvrouw zeer actief.

Ook Johan komt al ruim 20 jaar naar de boerderij. Hij begon als vrijwilliger op de zaterdag. Geïnteresseerd als Johan is, werd hij al snel een vaste hulpboer en komt naast de zaterdag ook op de woensdag. Hij is al ruim de 65 gepasseerd, maar nog steeds zeer betrokken bij het reilen en zeilen op de boerderij. Johan en Tineke zijn getuigen geweest van de vele ontwikkelingen op de boerderij, zoals de bouw van de nieuwe boerderij in 2008 en de omschakeling naar een biologische varkenshouderij in 2017. Zij hebben een belangrijke rol gespeeld in zowel het maken van de plannen als wel in de verwezenlijking er van.

Ook de huidige hulpboeren kregen tijdens het feestje de aandacht. Van een ieder was uitgezocht hoe lang ze al deel uit maken van de ‘Zandeinde’ familie. Als waardering voor hun betrokkenheid en bijdrage aan de gezellige sfeer werd daar bij stilgestaan. Zoals gezegd spanden Tineke en Johan de kroon met 20 jaar. Omdat Gerdy ook al ruim 20 jaar als begeleidster en zorgboerin actief is, werd ook zij verrast met een bloemetje.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.