isala hartcentrum steunt wereld hart dag

Wereldwijd wordt op Wereld Hart Dag aandacht besteed aan hoe we het belangrijkste orgaan van het lichaam gezond kunnen houden en zo hart- en vaatziekten kunnen voorkomen. Toch zijn in Nederland nog veel ziekenhuisopnames wegens hart- en vaatziekten. Jaarlijks gemiddeld 270 duizend. Om zorg in de toekomst toegankelijk te houden voor zoveel mogelijk mensen, kan het een oplossing zijn om zorg zoveel mogelijk uit het ziekenhuis te halen en om de patiënt heen te regelen. Dat wordt ook wel virtuele hartzorg genoemd. Isala Hartcentrum biedt deze zorg: zorg dichtbij de patiënt thuis in plaats van in het ziekenhuis. Vanuit Isala Hartcentrum gebeurt dat onder andere middels Chance@home en telerevalidatie.

Chance@ home – ziekenhuiszorg thuis
Met Chance@home worden onder andere patiënten met hartfalen thuis opgenomen. Goede begeleiding van patiënten in de thuissituatie is belangrijk. Iedere dag komt een verpleegkundige bij de patiënt thuis. Zij controleert onder meer bloeddruk en gewicht, kan medicatie toedienen en maakt een hartfilmpje. De patiënt is dus thuis opgenomen en krijgt daar ziekenhuiszorg aangeboden.

Telerevalidatie – thuis revalideren
Telehartrevalidatie is voor patiënten die het advies krijgen om te revalideren na bijvoorbeeld een hartinfarct. Revalideren kan fysiek in Isala Harthuis, maar ook thuis. Mensen revalideren dan thuis en vanuit Isala Hartcentrum vindt begeleiding plaats vanuit het ziekenhuis. Patiënten worden geadviseerd en gemotiveerd om in actie te komen. Via een portal kan een verpleegkundige in het ziekenhuis precies zien hoe vaak iemand traint of het in de juiste hartzone gebeurt. Die gegevens ziet de patiënt zelf ook en worden met een beveiligde smartphone naar het ziekenhuis verstuurd. Isala Hartcentrum biedt deze vorm van zorg aan omdat zij wil dat de kwaliteit van leven zo goed mogelijk blijft of zelfs verbetert.

Telerevalidatie
In de Centrale hal (begane grond) van Isala Zwolle zijn op donderdag 27 september van 9.00 tot 16.00 uur stands aanwezig waar medewerkers tips geven hoe belangstellenden meer aandacht kunnen geven aan gezonde voeding, bewegen en leefstijl. Dit is belangrijk voor de preventie van hart- en vaatziekten. Ook zijn een menopauzeconsulent en de Harteraad (voorheen Hart&Vaatgroep) aanwezig. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.