inwoners raalte blijven vaccineren

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie moet 95 procent van de peuters gevaccineerd zijn om groepsimmuniteit te garanderen. Dat wil zeggen dat een virus geen voet aan de grond krijgt. In 2017 was de vaccinatiegraad in de gemeente Raalte voor difterie, kinkhoest, tetanus en polio (DKTP) 97,5 procent. Voor Haemophilus influenzae type b (HiB, tegen hersenvliesontsteking en longontsteking) is dit boven de 95 procent. De vaccinatiegraad van de HPV-vaccinatie(voor meisjes van 12 en 13 jaar tegen een virus dat baarmoederhalskanker kan veroorzaken) was in Raalte 61,3 procent (2017). Dat is ruim boven het landelijk gemiddelde van 41,3 procent.

Wanneer er sprake is van dalende vaccinatiegraad in de gemeente Raalte zullen er aanvullende afspraken gemaakt worden met de GGD IJsselland om de daling te voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.