inloopavond over boetelerveld

Het Boetelerveld is een natuurgebied van Landschap Overijssel met de Europese status Natura 2000. De waardevolle natuur is hier afhankelijk van langdurig natte omstandigheden. Door verdroging en stikstofdepositie staat de natuur echter onder druk. In het kader van het Programma Aanpak Stikstof (kortweg PAS) worden maatregelen genomen om de natuur te herstellen en weerbaarder te maken. Dit is nodig om ruimte voor economische groei te houden. Maatregelen voor de natuur kunnen ook effect hebben op de landbouwgronden eromheen. Daarom is er samen met grondeigenaren gezocht naar passende oplossingen. Het inrichtingsplan Boetelerveld is in opdracht van de provincie Overijssel opgesteld onder verantwoording van de gemeente Raalte en in samenspraak met LTO Salland, het waterschap, de terreinbeheerder en buurgemeente Hellendoorn.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.