informatiebijeenkomst voor senioren over reizen met het openbaar vervoer

Binnen het reizen met het openbaar vervoer is er de laatste jaren het een en ander veranderd. Voor het reizen met het openbaar vervoer heeft men een OV-chipkaart nodig of moet men een kaartje kopen bij de kaartautomaat. Voor senioren is het soms lastig om hier mee om te gaan, omdat ze niet weten hoe de OV-chipkaart of de kaartautomaat werkt.

Om antwoorden op hun vragen te geven, organiseren de gemeenten Ommen én Dalfsen, samen met de Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland een informatiebijeenkomst in Ommen, Lemelerveld en Lemele. OV-ambassadeurs informeren tijdens deze bijeenkomst senioren over reizen met de bus of trein met de OV-chipkaart.

Er is informatiemateriaal aanwezig en na afloop van de bijeenkomst krijgen de senioren een uitnodiging voor het maken van een proefreisje om zo de kaartautomaat en de OV chipkaart in het echt uit te proberen onder leiding van een OV-ambassadeur. Tevens is het mogelijk om een persoonlijke afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor een vervolgbijeenkomst of advies op maat.

De bijeenkomsten vinden plaats op de volgende momenten:

Ommen
Datum:. dinsdag, 25 september 2018
Tijd: de bijeenkomst begint om 10.00 uur en eindigt uiterlijk om 12.00 uur.
Locatie: de Caroussel, van Reeuwijkstraat 5, Ommen

Lemelerveld
Datum: vrijdag 28 september 2018
Tijd: de bijeenkomst begint om 14.00 uur en eindigt uiterlijk om 16.00 uur.
Locatie: ’t Mozaiek, Kroonplein 58, Lemelerveld

Lemele
Datum: dinsdag 9 oktober 2018
Tijd: de bijeenkomst begint om 10.00 uur en eindigt uiterlijk om 12.00 uur.
Locatie: de Schakel, Lemelerweg 74, Lemele

Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Vanaf een kwartier voor aanvang staan koffie en thee klaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.