Home / archiefcentraal / ijssellinie te bekijken in olst en welsum

Mensen met interesse voor recente militair-waterbouwkundige historie kunnen zaterdag 1 september terecht op beide locaties van Stichting De IJssellinie: landgoed De Haere in Olst en de commandobunker van de luchtafweer in Welsum, aan de overkant van de IJssel.

ijssellinie te bekijken in olst en welsum

Op beide plaatsen kunnen verdedigingswerken uit de tijd van de Koude Oorlog. (1950-1968) worden bekeken. De locatie op de westelijke IJsseloever is slechts enkele keren per jaar te bezoeken tijdens open dagen; aanstaande zaterdag is dat dit jaar voor de laatste keer. De locatie De Haere is ook 6 oktober nog opengesteld voor bezoekers zonder afspraak. Zij kunnen zich in Olst melden bij de hospitaalbunker op landgoed De Haere. In Boven-Welsum is de bunker aan de voet van de dijk het startpunt.

De open dag in Welsum en Olst begint om 12.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Volwassenen betalen 4 euro voor een rondleiding, leerlingen van de basisscholen 2,50 euro.

Stichting De IJssellinie doet niet mee aan de Open Monumentendagen op 8 en 9 september. Het is wel mogelijk voor deze dagen (betaalde) groepsrondleidingen te boeken.

Zie de nieuwe website www.ijssellinie.nl

 

Lees ook

Broeklandse amazone doet mee aan EK springen in Le Mans

Sylvie Ruissen: ‘Na mijn ongeluk begin 2020 heb ik er hard voor moeten knokken’ BROEKLAND …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.