Home / archiefcentraal / het langste dorpsfeest van salland van pleinpop tot heetens got talent

Als je een foto ziet van het bestuur van Stichting Helami tel je veertien personen. Daarmee is de organisatie van de jaarlijkse Ponyweek in Heeten waarschijnlijk het grootste bestuur van alle dorpsfeesten in Salland. Dat moet ook wel als je de taak hebt om negen dagen inclusief twee weekenden lang feest te organiseren.

het langste dorpsfeest van salland van pleinpop tot heetens got talent

Foto: Ponymarkt Heeten | Alex Witteveen

Daarmee is de Ponyweek officieus het langste dorpsfeest van Salland en misschien wel van Overijssel en verder. Je hebt de tijd ook wel nodig als je tegemoet wilt komen aan de wensen van het publiek. Zeker in Heeten is namelijk sprake van een sterke hang naar cultuur in de meest brede zin van het woord. Dat manifesteert zich in activiteiten als de Heetense Cabaretavond waar lokale talenten zich van hun beste kant laten zien. Sommige deelnemers misstaan niet op de bühnes van regionale theaters zoals het HOFtheater in Raalte.

Heeten blijkt een goede voedingsbodem te zijn voor acteurs, cabaretiers en muzikanten. En dat begint al op jonge leeftijd, want het deelnemersveld van de talentenwedstrijd – Heeten’s Got Talent – barst dit jaar bijna uit z’n voegen. “Het leeft enorm. Vooral bij de eerste groepen van de basisschool”, geeft Bettine Blankenvoorde aan. Over de publieke belangstelling van ouders en grootouders valt dan waarschijnlijk ook niet te klagen.

Een spektakel van een heel andere orde is Pleinpop, het muziekfeestje op de laatste zaterdagavond van de Ponyweek. En vergis je niet: het is een feest voor alle doelgroepen. De jongeren zijn meer in de DJ-tent te vinden met optredens van o.a. Lady Bee en de Party Animals. De oudere garde gaat in de Ponytent tekeer op de coverhits van Baby Blue die met de snelheid van een machinegeweer op je worden afgevuurd.

Lees ook

Inloopspreekuren voor reizen met OV weer opgestart

REGIO – De OV-ambassadeurs starten weer met inloopspreekuren voor 55-plussers die meer willen weten over …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.