het langste dorpsfeest van salland van pleinpop tot heetens got talent

Foto: Ponymarkt Heeten | Alex Witteveen

Daarmee is de Ponyweek officieus het langste dorpsfeest van Salland en misschien wel van Overijssel en verder. Je hebt de tijd ook wel nodig als je tegemoet wilt komen aan de wensen van het publiek. Zeker in Heeten is namelijk sprake van een sterke hang naar cultuur in de meest brede zin van het woord. Dat manifesteert zich in activiteiten als de Heetense Cabaretavond waar lokale talenten zich van hun beste kant laten zien. Sommige deelnemers misstaan niet op de bühnes van regionale theaters zoals het HOFtheater in Raalte.

Heeten blijkt een goede voedingsbodem te zijn voor acteurs, cabaretiers en muzikanten. En dat begint al op jonge leeftijd, want het deelnemersveld van de talentenwedstrijd – Heeten’s Got Talent – barst dit jaar bijna uit z’n voegen. “Het leeft enorm. Vooral bij de eerste groepen van de basisschool”, geeft Bettine Blankenvoorde aan. Over de publieke belangstelling van ouders en grootouders valt dan waarschijnlijk ook niet te klagen.

Een spektakel van een heel andere orde is Pleinpop, het muziekfeestje op de laatste zaterdagavond van de Ponyweek. En vergis je niet: het is een feest voor alle doelgroepen. De jongeren zijn meer in de DJ-tent te vinden met optredens van o.a. Lady Bee en de Party Animals. De oudere garde gaat in de Ponytent tekeer op de coverhits van Baby Blue die met de snelheid van een machinegeweer op je worden afgevuurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.