heino verknocht aan autorodeo

Het was al weer de 35e keer dat de autorodeo op de evenementenkalender prijkte. Maar liefst honderd gladiatoren uit de regio pakten de handschoen op en meldden zich in de tijdelijke arena aan de Rozendaelseweg. “We kunnen terugkijken op een geslaagde editie met een mooi deelnemersveld en ongeveer duizend toeschouwers. Op een paar schrammetjes na zijn er geen incidenten geweest”, vertelt chef d’équipe Emiel Roelofs.

Aan spektakel geen gebrek. Door de droge baan kwamen de klappen extra hard aan en verliepen de manches bijzonder snel. De finale van de lichte klasse autocross op zaterdag werd gewonnen door Twan Schiphorst uit Raalte met zijn Mazda 121. Hij eindigde voor Frank Veldman uit Den Ham met een Opel Corso en Wesley Goos uit Heino werd derde met zijn Ford Ka.

Zware klasse
De zware klasse was een prooi voor Arjan Boksebeld uit Broekland. Hij was met zijn Suzuki Baleno iedereen te snel af. Tweede werd Wessel Elshof uit Heino met zijn Ford Puma en derde werd Jeroen Boksebeld uit Broekland. Bas Beldsnijder uit Heino schreef de wrakkenmanche op zijn naam.

De winst in de lichte klasse van de autorodeo op zondag ging naar Menno Schuttert uit Dalfsen met een Ford Escort. Luuk Jansen uit Raalte werd tweede met zijn Ford Ka voor Rick Rinkelt uit Eerbeek met een VW Lupo. De mooiste prijs van de dag, de winst in de zware klasse, bleef in Heino. Koen Roessink troefde met zijn Ford Taunus de hele concurrentie af. Ken Doornebosch uit Wilp (Volvo V70) en Jeroen Kappert uit Heino (Ford Mondeo) eindigden respectievelijk als tweede en derde. De winst in de wrakkenmanche ging naar Peter Logtenberg uit Luttenberg.

Trouwe vrijwilliger
De 35e editie betekende de laatste autorodeo voor Martien Lindeboom die er maar liefst 25 heeft meegemaakt als vrijwilliger. Martien kijkt terug op een mooie periode maar vindt het tijd voor nieuwe aanwinsten in de rodeocommissie die ook weer frisse ideeën op tafel leggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.