gratis workshops en open huis ter ere van30 jarig bestaan logopediepraktijk salland

“Wat is de tijd voorbijgevlogen”, zegt Dorothé Groen-Schulten. “In 1987 studeerde ik af in logopedie. Ik was ambitieus en wilde erg graag aan de slag. De gemeente Raalte bood me in dat jaar acht uur werk aan op diverse basisscholen en ik kon meteen zes uur werken als logopediste op de Hartkamp. Ik heb dit met beide handen aangegrepen en kijk er ontzettend prettig op terug. Er is erg veel veranderd sinds die tijd. Waar ik destijds solistisch en geheel zelfstandig werkte, is er in de loop der jaren veel meer ruimte ontstaan voor overleg met andere paramedici. Wat enorm positief is, aangezien de ontwikkelingen niet hebben stilgestaan. De praktijk telt nu tien logopedisten en we werken op verschillende locaties.”

Bij Logopediepraktijk Salland kan men onder meer terecht met eet- en drinkproblemen, maar ook met dyslexie, lees- en schrijfproblemen, taalproblemen, stotteren en stemproblemen. Maar dit is niet het enige. De praktijk werkt zeer nauw samen met onder andere tandartsen en met de ouderenzorg. Met o.a. scholen, cesartherapie, ergotherapie én met (kinder)fysiotherapie.

“Onlangs vernam ik van ouderenzorg dat één van hun cliënten erg moeilijk kon slikken. Ik kon hen bepaalde oefeningen aanreiken, waardoor deze cliënt het na een paar keer weer zelf kon. Ook hebben we met cesartherapie seminars gehouden; zij op het gebied van houding en ontspanning en wij vulden het aan met stem- en taalgebruik. En dit zijn nog maar enkele voorbeelden”, legt Dorothé uit.

Workshops
Woensdag 26 september van 19.00 tot 21.00 uur zijn er verschillende workshops voor ouders en andere belangstellenden in de praktijk. Op donderdag 27 september van 19.00 tot 21.00 uur volgen verschillende workshops speciaal voor beroepsbeoefenaars. Zie voor meer informatie staging2.logopediesalland.nl. Wethouder Gerria Toeter onthult op zaterdag 29 september om 10.00 uur het nieuwe logo. Dat vormt het startschot voor het open huis dat duurt tot 14.00 uur.

Er zijn verschillende activiteiten voor kinderen (spelletjes, schminken, springkussen etc.) en er worden kleurplaten uitgedeeld met het nieuwe logo van de praktijk. De bezoekers kunnen onder het genot van een kop koffie of thee, geïnformeerd worden over uiteenlopende thema’s gerelateerd aan logopedie.

Logopediepraktijk Salland is te vinden aan de Stationsstraat 5 in Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.