Home / archiefcentraal / gratis cursus actief voor het waterschap

In november biedt waterschap Vechtstromen de cursus ‘Actief voor het waterschap’ aan. De cursus biedt deelnemers de gelegenheid een kijkje te nemen achter de schermen van het waterschap. In aanloop naar de waterschapsverkiezingen op 20 maart 2019 hoopt Vechtstromen meer mensen enthousiast te maken om actief te worden in het waterschap. Het waterschap organiseert de cursus in samenwerking met ProDemos. Deelname aan de cursus is gratis.

gratis cursus actief voor het waterschap

Voor wie? Kort gezegd zorgen waterschappen voor voldoende en schoon water. En voor de bescherming tegen te veel water. Maar hoe doen ze dat precies? De cursus ‘Actief voor het waterschap voor het waterschap’ is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in water en overweegt bestuurlijk actief te worden voor het waterschap, bijvoorbeeld als lid van het algemeen bestuur.

Opzet cursus De cursusavonden zijn op 6, 12, 22 en 28 november, van 19.30 uur tot 22.00 uur, en worden op verschillende locaties van Vechtstromen gehouden, achtereenvolgens in Almelo, Emmen, Hardenberg en Hengelo. Daarnaast is het mogelijk om voorafgaand aan de cursusavond, om 18.30 uur, deel te nemen aan een korte excursie op de desbetreffende locatie. Bezoeken aan bijvoorbeeld een ultrapuurwaterfabriek en een energiefabriek staan op het programma. Drie bijeenkomsten hebben een inhoudelijk karakter en gaan in op onder meer het werk van de waterschappen en wat er bij het besturen ervan komt kijken. De vierde avond krijgen deelnemers een debattraining. Voor wie dat wil, is er de mogelijkheid om de cursus af te sluiten met een bezoek aan de vergadering van het algemeen bestuur op 5 december.

Meer informatie Wie interesse heeft in de cursus, kan contact opnemen met Marjolein Friele, projectleider verkiezingen bij waterschap Vechtstromen, telefoon 088 – 220 3629, e-mail: verkiezingen@vechtstromen.nl. Meer informatie is ook te vinden op www.vechtstromen.nl/verkiezingen en op de website van ProDemos.

Lees ook

Wiegeliedjes en nachtmerries in Nicolaaskerk

WIJHE – Sinje Kiel en David van Ooijen verzorgen op zaterdag 7 augustus een concert …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.