ggz clienten weten zelfregiecentrum raalte te vinden

Begin 2017 woonden enkele RIBW-cliënten de vergadering van SP Raalte bij om hun situatie in het ontmoetingshuis voor Midden Raalte, DeBuut, te bespreken. Ondanks alle goede bedoelingen kon deze doelgroep zich niet voldoende ontwikkelen in DeBuut.

Graag wilden ze erkenning hiervoor en de droom was een ontmoetingscentrum in Raalte voor GGZ-cliënten.Een open centrum voor GGZ ervaringsdeskundigen, ervaringswerkers, buurtbewoners en vrijwilligers. Een centrum waar iedereen welkom is voor inloop en activiteiten.

Uit het onderzoek bleek dat de GGZ-cliënten inderdaad in DeBuut onvoldoende ruimte kregen om elkaar te ontmoeten. Na wat overleg ging Harry van Kampen, toenmalig raadslid voor de SP Raalte, de onderhandelingen aan met wethouder Gosse Hiemstra en zijn ambtelijke ondersteuning.

Dankzij de inspanningen van alle betrokkenen kon het Zelfregiecentrum Raalte gerealiseerd worden, onder coördinatie van Vriendendiensten en RIBW GO. Een centrum waar je gewoon jezelf mag zijn. Een centrum dat ontstaan is door dromen niet los te laten, maar ze te verwezenlijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.