gewoon carolien heilige ruimte

Een kindercoach die via mijn praktijk werkt, liet een kind met dekens, kussens en kleedjes ervaren wat haar eigen ruimte is. In haar eigen plek heeft ze eigen regels. Hoe kun je dat aan een ander kenbaar maken? Wat als een ander kind aan jouw spullen komt? Als het te dicht bij komt? Jouw ruimte is heilig, het is jouw leefruimte. Zonder ruimte zou er geen leven zijn. De essentie van al wat leeft, is voelbaar in het energieveld van een mens.

Als klein kind heb je een gevoel over wie of wat je bent. Je hebt geen twijfels daarover. Je vindt leuk wat je leuk vindt en niet leuk wat je niet leuk vindt. Sommige dingen geven je een diep gevoel van vreugde of vrede en andere zaken geven je een gevoel van vervreemding. Het is eigenlijk heel eenvoudig. Je voelt wat je voelt. Je bent wie je bent. Niemand is perfect, we maken allemaal fouten. Als er bij een mens veel zelfkritiek of zelfhaat is, dan vreet dat de energie in je ruimte op, dus ook in je lichaam. Te hoge eisen stellen, verzwakt ook je eigen ruimte. En natuurlijk kennen we allemaal nog meer dingen die je eigen ruimte verzwakken of afbreken. Dan word je vatbaar voor angst of misbruik door anderen. De ander kan een beroep op je schuldgevoel doen. De ander kan je vleien en manipuleren. De kanalen van de radio worden niet bewust gekozen.

Vooral gevoelige mensen nemen energieën uit hun omgeving op. Het is belangrijk om te leren onderscheiden wat voelt als van jou en wat vreemd is. Met vreemd kun je niks, het maakt moe en je kunt jezelf erdoor kwijt raken. Door bijvoorbeeld geraakt te worden door beelden op het journaal, zijn we ook aangesloten op energieën uit de wereld, wij noemen dat collectieve energieën. Bijvoorbeeld collectieve pijn of angst. Op welke krachtvelden je aangesloten bent, heeft te maken met wat er in jou leeft, waar jij affiniteit mee hebt.

Zo kies ik graag en vaak kanalen van gezondheid en genezing als we het over radiozenders hebben. Als je alleen bent kun je weer terugkomen in jouw eigen krachtveld, je laadt je op bij jezelf en wat niet bij je hoort valt weg. Als je groeit in bewust zijn en in het leven, kun je je ruimte nog lichter maken. Groei is beweging. Lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel groeien, geeft beweging en vaak genezing van gestagneerde energie. Wat groeit laat ouderdom, ziekte en de dood achter zich, voor zover dat mogelijk is, natuurlijk.

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.