gewoon carolien gezondheid

Natuurlijk doe ik bij- en nascholing en heb ik contact met Sallandse huisartsen, verpleegkundigen. Daarnaast kom ik vaker in Isala in Zwolle en soms in Deventer. Die gesprekken gaan niet altijd makkelijk. Ik heb gezondheidskunde, gezondheidsvoorlichting en natuurgeneeskunde gestudeerd en kreeg medische basiskennis en ziekteleer als vakken. Vanuit mijn vakgebied zijn we gericht op de samenhang tussen lichaam, geest, emoties, relaties en zingeving- spiritualiteit.

Oorzaken proberen we op te lossen. Daarbij mag ik mensen begeleiden zodat ze een leven kunnen leiden waar ze zich goed bij voelen, met alle mogelijkheden en beperkingen die ze hebben. Een arts is gericht op ziektes. Als er een probleem is, krijgen mensen snel medicijnen. Bij bovengenoemde aandoeningen gaan die medicijnen alleen dus niet werken. Het zijn stuk voor stuk ziektes die veroorzaakt worden door onze manier van leven en onze erfelijke aanleg. Dit zijn nl systeem ziektes. Ze werken op heel veel lagen bijvoorbeeld in psyche, omgeving, emoties, ademhaling, vertering, hormonen, en andere systemen. De medicijnen werken vaak maar op één gedeelte. Het doel is veelal; voorkomen van nog meer problemen (complicaties) en zodoende worden de patiënten (eh…klanten) gemotiveerd uit angst.

Steeds meer beseffen artsen, verpleegkundigen, diëtisten dat het gezondheidmodel vanuit de reguliere zorg in Nederland achterhaald is. Er wordt nu zelfs beseft en toegegeven dat zij niet opgeleid zijn in hoe gezondheid werkt, hoe je gezond en levenskrachtig blijft en heel concreet bijvoorbeeld; de effecten van voeding en beweging. Een goed voorbeeld van een pionier-arts waarvan op YouTube mooie interviews zijn te zien, is professor Hanno Pijl. Hij maakt zich ook sterk om bovengenoemde aandoeningen op, jaja, een natuurlijke manier op te lossen. Ervaring leert dat mensen veel waarde hechten aan de mening van een arts als Pijl. Hij zoekt zijn woorden zorgvuldig, is diplomatiek en kan zo grote veranderingen teweeg brengen.

Deze man heeft gesprekken in het Europarlement in Brussel gehad om de politiek aan te passen, hij zit in de landelijke gezondheidsraad, bekijkt zeer kritisch de samenwerking tussen medicijnbedrijven (ook gewoon ondernemingen die geld willen verdienen) en artsen.
Ook hebben zij de laatste jaren steeds meer contact gezocht met mijn beroepsgroep. Daar zijn natuurlijk de mensen die al jaren gericht zijn, enorme kennis en ervaring hebben van gezondheid en natuurlijke manier van genezen.

Hoewel onze praktijk drie jaar terug nog geweigerd werd in het gebouw van het Deventer ziekenhuis vanwege de natuurgeneeskundige visie, voorspel ik voor komende jaren een zeer sterke, goede samenwerking van reguliere en natuurgeneeskundige teams die tot doel hebben de positieve gezondheid van een persoon of groep mensen te bevorderen.

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.