Home / archiefcentraal / gemeente rijssen holten start met billy boem

De gemeente Rijssen-Holten start op 1 oktober met de Billy Boem club. Deze club is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die opgroeien in een gezin met stress en spanning. Impluz, Avedan en ViaVie starten met de doe-praatclub 'Billy Boem' om kinderen te leren om met lastige situaties en emoties om te laten gaan.gemeente rijssen holten start met billy boem

De club ‘Billy Boem’ wordt begeleid door ervaren hulpverleners. Deirdre Janné is één van hen. “Billy Boem organiseren wij voor kinderen die in hun gezin stressvolle dingen meemaken”, vertelt Deirdre. “Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, ruzie of schulden. Of een broer of zus die door gedrag veel aandacht van het gezin vraagt. Spelenderwijs leren wij de kinderen hun thuissituatie een plekje te geven en weerbaarder te worden.” 

Lastige situaties
De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, spelen en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Met Billy maken de kinderen in 10 bijeenkomsten van 1,5 uur van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, hun eventuele vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven.

Ouderbijeenkomsten
Naast de kinderclub zijn er ook voor de ouders drie bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen. “De ouders hebben de opgave om in een spanningsvolle situatie hun kinderen op te voeden. Dit vergt veel ”, legt Deirdre uit. “Billy Boem kan hierbij ondersteunen. Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar.”

De cursus is kosteloos en gaat van start op maandag 1 oktober in Rijssen. Aanmelden kan bij ViaVie Welzijn tot 20 september via vanerven@viaviewelzijn.nl of bel: (0548) 36 27 55.

Lees ook

Voertuig van vermiste man bij Wijhe uit de IJssel gehaald

WIJHE – Op de vroege avond van 3 augustus heeft de politie bij Wijhe een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.