filmhuis olst draait twee karakteristieke films

Ferdinand
De meeste stieren gaan door het lint als ze rood zien. Maar Ferdinand is een uitzondering op deze regel. Door zijn zachtaardige, liefdevolle karakter, wil hij helemaal niet vechten. Hij kiest liever om rustig onder een boom te liggen. Maar hij wordt op de proef gesteld als de slechteriken hem tegen zijn wil in vangen en afvoeren naar Spanje.

Ferdinand is gebaseerd op het Amerikaanse kinderboek The Story of Ferdinand uit 1938. Kickbokser Rico Verhoeven neemt de hoofdrol voor zijn rekening als stem van stier Ferdinand. De film is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en begint om 18.30. De film is Nederlands ingesproken en duurt een uur en 48 minuten. 

Ladybird
Als de veelbelovende, jonge Ierse actrice Saoirse Ronan in een film speelt, kun je er rustig vanuit gaan dat het een goede film zal zijn. Keer op keer heeft zij het publiek weten te raken met haar sterke acteerprestaties en haar rol als eigenzinnige dochter in Lady Bird laat de kijker niet in de steek. Deze film gaat over een moeizame moeder-dochter relatie.

Centraal in dit coming-of-age verhaal staat de zoektocht van een puber naar wat ze nu eigenlijk wil met haar leven. De tocht naar volwassenwording en zingeving. De film heeft Nederlandse ondertiteling en duurt 95 minuten. De film start om 20.30.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.