ep presentatie van black monsoon in burgerweeshuis

Al een tijdje terug reisde Black Monsoon af naar Antwerpen om daar een week in Studio Sputnik te bivakkeren. Samen met producer Joes Brands nam de band zes nummers op en deze zullen vanaf 6 oktober op vinyl en Spotify te beluisteren zijn.

De release van de EP vindt plaats in de repetitieruimte van de band: de kelder van het Burgerweeshuis. Jacquelien Kwast (zang, gitaar) rijdt wekelijks van Olst naar die oefenruimte: ”Dit is waar de nummers ontstaan, hier krijg je de sfeer mee. Het ruikt er naar grond, schimmel en het is er viezig en donker, perfect!”
Black Monsoon maakte stevige alternatieve rock. Het drietal, dat naast Jacquelien bestaat uit zanger/gitarist Teun en drumster Marjolein, heeft zich laten beïnvloeden door bands/acts als Sonic Youth, Blood Red Shoes en PJ Harvey.
Kleazer, dat het voorprogramma verzorgt, speelt stonerrock. Denk aan een mix tussen Black Sabbath en Queens of the Stone Age. De band, met roots in Vroomshoop, maakte enige jaren geleden furore in de underground; er stond van alles te gebeuren, maar toen werd zanger/gitarist Berthil de Lange getroffen door een hersenstaminfarct. Een lang herstelproces volgde. Nu is Kleazer terug. Met Berthil op bas. Gitarist Harald de Ruiter heeft de zangpartijen overgenomen en de band, met achter de drumkit Steven van Olphen uit Luttenberg, is uitgebreid met gitarist Matthijs Oldenhuis.

Let op! De kelder is klein, dus het aantal kaarten is beperkt. Een ticket kost 12,50 euro, hier krijg je de gloednieuwe EP gratis bij. De deuren zijn geopend vanaf 20.30 uur.
Zie verder staging2.blackmonsoon.nl. 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.