en de boer hij ploegde voort

Een van de vaste gasten van de Salland Ploffers, Eite Oosterveld, was weer helemaal uit het Groningse Pieterburen afgereisd naar de Elshof om met zijn paard en ploeg aan de wedstrijd mee te doen. Er waren maar liefst vier categorieën: heen en weer gaand ploegen (gewonnen door Jeroen Dijk), tweewiel ploegen (Henk Casteel), rondgaand ploegen (Herman Zwiers) en parallel ploegen (Henk Krijt). De wisseltrofee ( de Gouden Ploegschaar) voor het hoogste aantal punten werd verdedigd door Harry Hooving, maar hij moest dit keer zijn meerdere erkennen in Jeroen Dijk, die hem nu voor de tweede keer gewonnen heeft. Ondanks de competitieve strijd heerste er een zeer gemoedelijke sfeer onder de ploegers. Kennis over het afstellen van de ploeg of tractor werd zonder schroom uitgewisseld. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.