deltion college in zwolle al 20 jaar opleider in rallysport

Oorspronkelijk begon het rallyavontuur als een feestje van leraren. Met ondersteuning van de Fiat dealer in Zwolle namen docenten in 1998 deel aan de Fiat Cinquecento Trofeo. Dat ontging de studenten natuurlijk niet, ze wilden graag meehelpen. Zo ontstond het idee om dit project in te bedden in het onderwijs. Mbo 4 studenten kregen vanaf toen de kans om een heel rallyseizoen rallywagens te onderhouden, te repareren en aan te passen en service te verlenen op NK-evenementen.

Sinds tweeënhalf jaar biedt Deltion de opleiding International Motorsport Studies aan, een vierjarige autosportopleiding op mbo 4 niveau, naar Brits voorbeeld, met een officiële licentie. Dit traject is samen met een Engelse school in gang gezet, nadat leerlingen aangaven het jammer te vinden zich slechts maar één jaar met autosport te kunnen bezighouden. De afgelopen jaren heeft de focus steeds gelegen op de rallysport. De komende jaren verbreedt het team zijn blik naar andere takken van autosport, zoals circuitrijden, offroad racing, rally, autocross en karting.
Studenten die voor deze opleiding kiezen, krijgen niet alleen de kans om de auto’s van het Deltion Rallyteam en andere teams te onderhouden en prepareren, maar krijgen ook les in andere takken van motorsport. Om ze goed voor te bereiden op hun werkzaamheden krijgen ze naast hun normale lessen extra theorie- en praktijklessen aangeboden, maar ook studiereizen, trainingen en excursies gericht op de motorsport. Het is een zeer uitgebreid programma dat grotendeels in het Engels wordt gegeven. Aan het einde van de opleiding ontvangen studenten een mbo-diploma én een internationaal erkend diploma.
Ook dit jaar zet een nieuwe lichting studenten zich in tijdens diverse rally’s. In juni jl. werd reeds afgetrapt met deelname aan de ELE-Rally in Veldhoven. Op vrijdag 14 en zaterdag 15 september a.s. wordt er deelgenomen aan de Hellendoorn Rally. Tijdens deze rally’s verzorgen de studenten het onderhoud van deelnemende auto’s.
Meer informatie op staging2.deltion.nl/ims.

Hellendoorn Rally
Met meer dan honderd auto’s aan de start, staat de Eurol Hellendoorn Rally garant voor spectaculaire autosport. Vrijdag 14 en zaterdag 15 september is de Nederlandse rallytop aanwezig en RTV Oost doet het hele weekend verslag op radio, televisie en online. In Expeditie Oost bezoekt Bert Eeftink deelnemers aan de Peugeot 206-Cup. Verslaggever Fieke van den Esschert staat vrijdag in Hellendoorn en doet live verslag van de gebeurtenissen vlak voor de start van de eerste proeven in ‘Overijssel Vandaag’. Het hele weekend zorgt verslaggever Bert Jansen dat je niets mist van de rallyproeven op Radio Oost, rtvoost.nl, de RTV Oost-app en social media. Zondagavond 16 september volgt vanaf 20.20 uur een uitgebreide samenvatting van de Hellendoorn Rally in De Oosttribune op TV Oost.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.