Home / archiefcentraal / data rijksvaccinatieprogramma op website ggd ijsselland

Een grote groep kinderen in de regio IJsselland ontvangt via de post een uitnodiging voor één of twee vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Deze vaccinaties beschermen kinderen individueel maar ook de bevolking tegen ernstige ziektes. Kinderen en jongeren krijgen de gratis RVP-vaccinaties op het consultatiebureau in de gemeente waar ze wonen. Dit geldt ook voor de extra vaccinatie tegen meningokokkenziekte voor jongeren die geboren zijn tussen 1 mei en 31 december 2004.

data rijksvaccinatieprogramma op website ggd ijsselland

Dit najaar nodigt de GGD de  jongeren die tussen 1 mei en 31 december 2004 zijn geboren uit voor een vaccinatie tegen meningokokken ACWY. Twee weken voor de vaccinatiedatum krijgen deze jongeren en hun ouders/verzorgers een oproepkaart van het RIVM en een uitnodiging van GGD IJsselland waarop staat waar en op welk tijdstip ze hun prik kunnen halen. De planning voor het najaar van 2018 met locaties en tijden staat op https://www.ggdijsselland.nl/. 

 

Lees ook

Wiegeliedjes en nachtmerries in Nicolaaskerk

WIJHE – Sinje Kiel en David van Ooijen verzorgen op zaterdag 7 augustus een concert …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.