d66 olst wijhe stelt vragen over verkeerssituatie raalterweg

De Partij ontving signalen van bewoners dat er steeds meer vrachtwagens en landbouwvoertuigen het traject tussen de spoorwegovergang en de rotonde met de aansluiting naar de Omloop gebruiken. Dit terwijl hier een inrijverbod geldt. Bewoners kregen hierdoor een onveilig en machteloos gevoel.

De partij heeft onderstaande vragen neergelegd.
1. Welk beleid voert de gemeente t.a.v. ontmoediging vrachtwagen(sluip)verkeer (en ander zwaar verkeer) op de Raalterweg?
2. Vindt het college dat dit beleid in de praktijk nog steeds voldoet c.q. tot de gewenste resultaten leidt?
3. Zijn er andere mogelijkheden, waarmee handhaving van het inrijverbod uitgevoerd kan worden, bijvoorbeeld door de (gerichte) inzet van camera’s i.c.m. voertuigen-/kenteken-herkenning?
4. Zijn er andere mogelijkheden, waardoor vrachtwagenverkeer en ander zwaar verkeer ontmoedigd kan worden?

In juli hebben scholieren van de Capellenborg a.h.v. Mindcraft-simulaties helder inzicht gegeven in onveilige verkeerssituaties, die zij ervaren op weg naar hun school. Ook hebben zij mogelijke oplossingen aangegeven. Dit werd de ‘Digitale Democratie genoemd en werd gekarakteriseerd als een nieuwe werkwijze.
5. Ziet het college mogelijkheden om op een creatieve manier in gesprek te gaan met buurtbewoners en bestuurders van zware voertuigen op de Raalterweg en te zoeken naar oplossingen die bijdragen aan de (beleving van) verkeersveiligheid op de Raalterweg?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.