Home / archiefcentraal / cursus mindfulness voor mantelzorgers

Op 4 oktober start de cursus ‘Kennismaken met mindfulness voor mantelzorgers’. De cursus wordt georganiseerd door het mantelzorgteam van SAAM Welzijn samen met Impulz. De cursus laat mantelzorgers kennismaken met Mindfulness om hen meer te leren in het ‘hier en nu’ te leven.

cursus mindfulness voor mantelzorgers

Zorgen voor een naaste kan soms best ingewikkeld en stressvol zijn. Als mantelzorger krijg je te maken met verschillende taken en rollen die je allemaal naast elkaar moet zien te vervullen. Alsmaar doorgaan en doorgaan kan ertoe leiden dat je niet meer in de gaten hebt dat je lichaam signalen afgeeft dat het last heeft van stress. Het negeren of niet herkennen van signalen van stress leiden tot zowel lichamelijke als psychische chronische stressreacties.

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten (4 oktober, 11 oktober, 18 oktober en 25 oktober) van elk 2 uur en kan helpen om bewuster te leven en negatieve gevoelens meer los te laten. Op die manier kun je op een positieve manier invloed uitoefenen op je eigen gezondheid en welbevinden.

Chris te Riele, een ervaren Mindfulnesscoach van Mindfit zal de avonden leiden. De locatie is de Trefkoele+ in Dalfsen.

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie en/of aanmelden kan er contact opgenomen worden met Ilja Bomers, Mantelzorgteam SAAM Welzijn. i.bomers@saamwelzijn.nl 0572-372882

Lees ook

Excursie bij het Rozendael

HEINO – Agnes Neimeijer verzorgt op dinsdag 3 augustus weer een avondexcursie bij landgoed Het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.