broekrock viert volwassenheid met kinderpopkoor

“Het idee voor het kinderpopkoor is ontstaan om een podium te bieden aan deze stoere kids”, vertelt Stefan Ruiter namens de organisatie. “Het heeft er ook mee te maken dat een groot deel van de organisatoren al wat ouder is. Dan komen er kinderen in het spel. Het leek Loes van Rossum en Berber Bouwhuis leuk om daarmee wat te doen. Daarom hebben ze een oproep gedaan aan alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar om mee te doen. Daaraan hebben circa 25 kinderen gehoor gegeven. Ze brengen allemaal bekende liedjes, maar dan vaak met een twist. Een andere tekst of een iets andere melodie! Maar voornamelijk rockwerk. Leuk om daar het zondagprogramma mee te beginnen.”

Broekrock kent drie podia: de schuur genaamd ‘Hein & Diny Music Hall’ (met het hoofdpodium), een buitenarea met DJ’s (van dance tot rock) en ‘the Living’, een garagebox met een divers programma van intieme optredens en workshops. Het festival programmeerde jarenlang bands uit binnen- en buitenland. Maar deze editie gaat het over een andere boeg. Zaterdag als vanouds rock met dit jaar vooral een lokaal karakter, zondag semi-akoestisch. “Omdat we ons iets diverser willen presenteren”, vertelt Stefan. “We hopen ook dat de bands zelf ook hun eigen publiek meenemen. Want Broekrock verdient meer. Het is een festival met veel karakter. Alles gaat op de eigen manier. Autarkie viert hier nog hoogtij!

De zondag is nu wat rustiger en daardoor veel aantrekkelijker voor jong en oud.” Ook qua eten houdt het festival het dicht bij huis. De ingrediënten voor de festivalkeuken worden verzorgd door de deelnemers aan de Broeklandse Voedselcoöperatie en de sla komt natuurlijk gewoon bij Diny uit de moestuin.

Popquiz
Het programma begint zaterdagmiddag om 16.00 uur met een popquiz (terug van weggeweest). Daarna zijn er op het hoofdpodium optredens van achtereenvolgens RUV (bluesrock uit Enschede met Jim Zwinselman uit Lemele), The Damned Few (stevige bluesrock uit Haarle), Baby Face Nelson (country, rauwe honky tonk en punk), Tricklebolt (seventies rock uit Lemele en omstreken) en JAGD (stevige, dansbare indie/punk uit Amsterdam; frontvrouw Nanne van der Linden komt uit Raalte). Buiten staan onder andere Mr. Rockafeller en de Olijke Zuidvruchten achter de draaitafels. Verwacht een afwisselende mix van pop, rock en dance. In the Living zijn er optredens van straatmuzikant Pete, Rock ’n Rollator en singer/songwriter Paulus. Wat die Rock’n Rollator betreft, dat wordt één grote verrassing. “We weten zelf ook niet wat dat is. Vorig jaar kwamen enkele fietsers uit Zutphen toevallig langs ons festival. Zij stapten af en vonden het geweldig. Zij boden aan om de volgende keer zelf iets te organiseren!”

Lovers & Lions
Op zondag komt het hoofdpodium te vervallen. In plaats daarvan zijn er vanaf een uurtje of twee (vooral) akoestische optredens onder de overkapping bij de schuur of buiten. Het programma begint met het eigen rockkoor en daarna volgen optredens van Lovers & Lions (countrypop met Rosalie Meijer uit Raalte), Sólin (dromerige soundscapes met Scandinavische invloeden rondom de Achterhoekse Roosmarijn Tuenter), Bek vol Zand (hillbilly uit Twente) en de Prutsers (een gelegenheidsband van Broekrock-stamgasten met stevige garagerock). In The Living vertelt o.a. ‘nieuwe Nederlander’ Pezman over zijn leven.

De Hein & Diny Music Hall is te vinden aan de Reuveldsweg 6 in Broekland. Het zaterdagprogramma begint om 16.00 uur; zondag gaat het feest vanaf een uurtje of twee verder. De entree is het hele weekend gratis.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.