Home / archiefcentraal / brett netwerk

Honderden Nederlandse mannen zijn het slachtoffer geworden van stiekem gefilmde beelden die online worden verspreid. De foto’s en video’s zijn gedeeld in een online netwerk met wereldwijd honderdduizenden leden meldt RTL Nieuws, dat korte tijd undercover ging in het netwerk.

brett netwerk

De mannen zijn op openbare plekken in hun lycra speelpakken gefilmd met smartphones, maar ook met camera’s die onder meer in tassen en schoenen zijn verstopt. De slachtoffers hadden niet door dat ze werden gefilmd. De ‘gluurbeelden’ zijn veelal vastgelegd tijdens het beklimmen van een heuvel of terwijl de mannen nietsvermoedend een terras bezochten. Ook werd een groot deel van de video’s gefilmd tijdens het zogeheten ‘inklikken’ van de schoenen in de racefietspedalen. De nieuwszender heeft dat feit niet nader onderzocht maar gaat er vanuit dat dit typische geluid een erotische lading heeft voor mensen die daar gevoelig voor zijn.

Tienduizenden beelden van mannen, een veel hoger aantal wordt niet uitgesloten, zijn online geplaatst en besproken door leden van het netwerk. Er worden ook tips gedeeld om zo onopvallend mogelijk opnames te maken.

De politie zegt de zaak hoog op te nemen en monitort met een speciaal team deze verontrustende ontwikkelingen. Een woordvoerster zegt desgevraagd dat er ook een taak bij de mannen zelf ligt om zich er bewust van te zijn dat de openbare ruimte ook echt een openbare ruimte is. Op de vraag van de journalist wat zij hier precies mee bedoelde bleef de zegsvrouw vooralsnog het antwoord schuldig.

www.brettsnap.nl
brettcolumn@hotmail.com

Lees ook

Bootcamps voor sporters met beperking

REGIO – Om fit aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen organiseren de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.