brett netwerk

De mannen zijn op openbare plekken in hun lycra speelpakken gefilmd met smartphones, maar ook met camera’s die onder meer in tassen en schoenen zijn verstopt. De slachtoffers hadden niet door dat ze werden gefilmd. De ‘gluurbeelden’ zijn veelal vastgelegd tijdens het beklimmen van een heuvel of terwijl de mannen nietsvermoedend een terras bezochten. Ook werd een groot deel van de video’s gefilmd tijdens het zogeheten ‘inklikken’ van de schoenen in de racefietspedalen. De nieuwszender heeft dat feit niet nader onderzocht maar gaat er vanuit dat dit typische geluid een erotische lading heeft voor mensen die daar gevoelig voor zijn.

Tienduizenden beelden van mannen, een veel hoger aantal wordt niet uitgesloten, zijn online geplaatst en besproken door leden van het netwerk. Er worden ook tips gedeeld om zo onopvallend mogelijk opnames te maken.

De politie zegt de zaak hoog op te nemen en monitort met een speciaal team deze verontrustende ontwikkelingen. Een woordvoerster zegt desgevraagd dat er ook een taak bij de mannen zelf ligt om zich er bewust van te zijn dat de openbare ruimte ook echt een openbare ruimte is. Op de vraag van de journalist wat zij hier precies mee bedoelde bleef de zegsvrouw vooralsnog het antwoord schuldig.

staging2.brettsnap.nl
brettcolumn@hotmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.