Home / archiefcentraal / brett brug

Lemelerveld heeft een nieuwe brug. Een fraaie stalen overspanning over het kanaal met een schattige, historische uitstraling. Omdat er al best veel bruggen zijn in het dorp is de brug overbodig en dat maakt haar nog mooier.

brett brug

Ik stond op de brug en staarde in het water. Een sportvisser zou ik nooit worden maar sportstaren zou zo maar één van mijn hoofdactiviteiten kunnen worden na mijn pensionering.

‘Wat valt er te zien?’, vroeg een ventje dat met een rammelende skelter de brug op reed. In zijn aanhangwagen lagen een schep en een emmer. Ik vond het nogal een vraag voor zo’n kereltje. ‘Niks’, antwoordde ik naar waarheid. ‘Waarom sta je hier dan?’. Ooit was ik ook zo’n Sallands ventje met witblond haar. Ik had geen skelter maar een overall. En ik was niet zo bijdehand.

Ik gooide het over een andere boeg: ‘Hoe heet jij eigenlijk?’ Het kereltje leunde met zijn handen op zijn stuur: ‘Gaat je niks aan. Mijn vader zegt dat je een helm op moet op de racefiets. Anders is het gevaarlijk. Ga je naar de berg?’ Aha. Een ventje met een moraalvader. ‘Zeg maar tegen je vader dat hij gewoon op zijn fiets moet blijven zitten. En ik denk dat je Reimink heet. Of Tielbeke. Klopt dat?’

Er naderde een trekker. Ons gesprek stokte. Ik bestond niet meer. Gebiologeerd keek het ventje de voorbijrazende combinatie na. Snippertjes maïskolf dwarrelden door de lucht en landden in het kanaal. Voor mij een mooi moment om te gaan. Ik klikte mijn schoenen in de pedalen. ‘Ik fiets naar de berg hoor. Daag!’

Handig en soepel, met één hand sturend, manoeuvreerde het ventje zijn skelter met aanhangwagen de brug af. Als ik loonwerker was zou ik hem maar vast aannemen.

brettcolumn@hotmail.com
www.brettsnap.nl

Lees ook

Expositie Y-Factor 3 in Holstohus

OLST – Tot en met 26 februari is in het Holstohus de expositie ‘Y-Factor 3’ …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.