Home / archiefcentraal / anja kok exposeert in hoftheater

In het Hoftheater in Raalte komen ook dit theaterseizoen beeldende kunst en podiumkunst weer samen. De eerste expositie is van Anja Kok en loopt tot eind december.

anja kok exposeert in hoftheater

Na haar opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Constantijn Huygens in Kampen studeerde Anja Kok bij de befaamde Ateliers ’63 in Haarlem, tegenwoordig ‘de Ateliers’ in Amsterdam. Zij nam deel aan vele exposities, ontving werkbeurzen en voerde een aantal grote opdrachten uit.

De kunstwerken van Anja Kok gaan over schijnbaar alledaagse situaties; toch zie je al gauw meerdere onderwerpen, een zekere gelaagdheid. Daardoor hebben de schilderijen vaak het karakter van collages. Haar werken maken nieuwsgierig en laten de kijker soms wat onrustig achter. Zij tekent mensen uit haar omgeving, maakt schilderijen over thema’s als eenzaamheid en onzekerheid, maar ook feesten en interieurs kiest zij wel eens tot onderwerp.

Inspiratie haalt Anja uit door haar zelf gemaakte Mebooks, met plaatjes die zij knipt uit boeken en tijdschriften. Deze kleine knipselboekjes, met steeds een verschillend thema en zonder letters, vertellen een verhaal en zijn volgens Anja kunstwerkjes op zichzelf.

Lees ook

‘Een echt dorpshart waar iedereen zich thuis voelt’

Jelle Vloedgraven vanaf 1 april uitbater van Het Wapen van Wesepe; ‘Ik ben niet vies …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.