zomerfeesten wesepe voor het eerst met crossfestival

Veranderingen en aanpassingen zijn nodig als een dorpsfeest, dit jaar op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 augustus, interessant en uitnodigend wil blijven, vindt William Roesink, de nieuwe voorzitter van Stichting Zomerfeesten Wesepe. “Voor de eerste keer omlijsten we daarom de succesvolle cross ‘Gas d’r bie’ op de zaterdagmiddag en- avond met een heus crossfestival met veel muziek, eten en drinken en ander vermaak.”

De bezoekers hebben die zaterdag gratis toegang. Op een speciaal daarvoor aangelegde crossbaan komen vanaf 15.30 uur de deelnemers uit Wesepe en regio met auto’s (met caravans), brommers, motoren etc. aan de start om de strijd met elkaar aan te gaan. Om 16.00 uur bijt de pop & rock coverband Impuls het spits af op het buitenpodium op het feestterrein aan de Ds. Kreikenlaan en om 17.30 uur beginnen de muzikanten van Gust te spelen. Marco ten Kate zal om 19.30 uur het podium betreden.

Tussen de bedrijven door staat de lokale Knik en Laad Combinatie achter de draaitafels. Voor de bezoekers die van een spelletje houden is er om 17.00 uur het spel’ Raad je plaatje’ in de feesttent. Eten kan men vanaf 15.00 uur tot 20.30 uur in de speciaal daarvoor ingerichte proeverweide. Op het menu staan onder andere een speciaal biertje, een shotje, gerookte zalm, gerookte paling of een stukje vlees van de barbecue. Vanaf 20.30 uur zal het crossfestival worden voortgezet in de feesttent door ABBA Fever Original. Van 21.15 tot 21.45 uur wordt de stoelendans gehouden en daarna barst het feest pas goed los met de eerste set van de vijf enthousiaste muzikanten van de band Bad Shoes. DJ Nils zorgt om 22.45 uur voor een fout halfuurtje, waarna Bad Shoes het festival mag afsluiten.

Brook Duo
Is het programma van zomerfeesten Wesepe voor de zaterdagmiddag voor het overgrote deel in een nieuw jasje gestoken; het programma van de vrijdagavond, zaterdagmorgen en de zondag is daarentegen als vanouds. “En dat blijft ook zo omdat er vooralsnog voldoende belangstelling is”, weet Roesink.

Het feest begint vrijdag om 14.00 uur met een optreden van Brook Duo uit Markelo met muziek in het dialect en in Duitse-en Oostenrijkse sferen. Aansluitend kan de jeugd tot en met 13 jaar vanaf 16.00 uur genieten van de VMB Dier & Tuin badeendenrace. Het startschot van deze race wordt gelost door de Wesepenaar van het jaar Jenny Wonink. De kermis gaat om 16.15 uur open. De ouderwetse bonte avond in een bruin café-achtige sfeer met muzikale omlijsting van Ben Lansink begint om 19.30 uur. Twee uur later weet heel Wesepe en omgeving wie de opvolg(st)er is van Jenny Wonink. Wonink zal om 21.30 uur het straatnaambord met daarop vermeld de naam van de nieuwe Wesepenaar 2018-2019 onthullen. De bonte avond wordt vanaf 22.00 uur afgesloten met de formatie KaramBAM (Nederlandstalig, happy hardcore, muziek uit de jaren ‘70/’80 en de huidige top 40).

Jeugd
De zaterdagochtend en een deel van de middag staan in het teken van de jeugd uit Wesepe en omgeving. Van 10.15-12.00 uur is het feestterrein en -tent gereserveerd voor de kinderspelen. Het thema is: De Boerderij. Voor de allerkleinsten tot 4 jaar is er een Kidsplayground ingericht en voor kinderen uit de basisschoolgroepen 1 tot en met 6 zijn er spelletjes. Bij de kinderen uit de basisschoolgroepen 7 tot en met het eerste jaar vervolgonderwijs verleent de plaatselijke vrijwillige brandweer assistentie. Vanaf 12.00 uur is de kermis geopend. Om 13.30 uur volgt Het Jako’s watervolleybaltoernooi op drie uitgezette velden. Voor de jeugd is er een aparte poule. De rest van de dag staat in het teken van het crossfestival.

Vogelschieten
De zondagochtend begint om 10.00 uur met een mountainbiketocht door Wesepe en omgeving, om 11.00 uur gevolgd door een crossloop en een brommertoertocht. Start: Wapen van Wesepe. Het thema van de oecumenische dienst van 10.00-12.00 uur in de feesttent is: ‘Goed verbonden’. Aansluitend is er een lunchbuffet, voorheen het fruhshoppen. Volwassenen betalen 7,50 euro. Kinderen tot 12 jaar 5 euro per persoon. Opgave vooraf is nodig. Spannend wordt het op zondagmiddag bij het aloude vogelschieten, want wie wordt de opvolger van schutterskoning Vincent Achtereekte? Deelname is vanaf 18 jaar. Achtereekte zal om 14.30 uur het eerste schot lossen voor het Delta Chesterfield Collection Vogelschieten. De Perfect Showband zorgt vanaf 17.00 uur voor de muzikale afsluiting van het driedaagse zomerfeest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.