xena uit wijhe wereldkampioen rolstoelbasketbal

Xena’s hart ligt oorspronkelijk bij het handbal, maar een beentumor maakte een voortijdig einde aan haar tijd als handbalspeelster. In het rolstoelbasketbal vond ze een nieuwe passie en in die sport bleek ze bijzonder talentvol.

Na de Europese titel in 2017 volgde afgelopen week dus goud op het wereldkampioenschap. In Hamburg won Oranje de finale van Engeland met 56-40. Het volgende doel van de rolstoelbasketbalploeg is de Paralympische Spelen van 2020, gehouden in Tokio.

[youtube url=”//staging2.youtube.com/embed/zNzV80huhIg”]

[tweetwidget type=”single” query=”1030152213803552769″ height=”0″ limit=”1″ id=”” autoscroll=”0″]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.