winnaars straat en gevelversiering mogen wisselbekers definitief houden

Tekst: Lauk Bouhuijzen

Marien Overmars van de Verheydenstraat 6, al 35 jaar zorgt hij voor bijzondere creaties, koos dit jaar voor een agrarisch tafereel waarbij zelfs een koe melk gaf. Komend jaar zal hij een klein stapje terug doen in verband met een nieuwe baan, hij is koster van de H. Kruisverheffing, maar helpt wel de commissie Versiering & Verlichting een stevig handje bij het in de spotlights zetten van de Raalter basiliek.

Het thema “Nijntje op de boerderij’ van de Lijster bleek dit jaar ook een succes bij de (onafhankelijke) jury die woensdag alle deelnemende straten en gevels bezocht en beoordeelde. Met speciale routebordjes worden kijkers door de straat gevoerd. Ook het centrale pleintje is aangekleed in de sfeer van het Sallands Oogstfeest compleet met dierengeluiden.

Bij de uitreiking mochten alle winnaars op het podium van de Sallandse herberg komen. Vooral de bewoners van ZoZijn vonden dat een geweldige ervaring. Zij kregen de speciale aanmoedigingsprijs. Complimenten waren er ook voor De Zeven Linden aan de Westdorplaan die zich voor de eerste keer presenteerden met vier fraaie borden. Ook de Willem Stoltehof in het net opgeleverde Burgemeesterskwartier deed dit jaar direct mee, nu nog met 1 woning maar waarschijnlijk volgend jaar met meerdere huizen.

Uitslag

Gevelversiering
5; basisschool Oostenwind, Zwanenwoerd 202-203, Swanenwoerd/De Parabool, Swanenwoerd/ RIBW , Hofstedehuis, De Zeven Linden/Westdorplaan 15,
4; Ceintuurbaan 1
3; Lijster Kids, Willem Stoltehof 1 , Koperwiek 20, Zwanenwoerd 1 t/m 10
2; Enkstraat 46/Molenwegn 32 (combinatie)
1; Verheydenstraat 6

Straatversiering
5; ZoZijn
4; B.K.straat, De Braak
3; Pimpernel
2; Grutto (debuut)
1; De Lijster

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.