wedstrijd autocross masters in wijhe

In een viertal klassen zijn straatauto’s te zien, verdeeld in drie klassen met een andere maximale cilinderinhoud en één klasse met de jeugdige rijders van 12 tot 18 jaar. Tevens komt de zogenoemde keverklasse aan de start met auto’s die zijn gebouwd op basis van de VW Kever.

Daarnaast zijn er enkele klassen met zelfbouwauto’s; de zogenoemde sprintklassen. Deze klassen zijn ingedeeld op basis van cilinderinhoud (variërend van 600cc tot vrije cilinderinhoud). In deze sprintklassen verschijnen ook enkele regionale namen aan de start. Danny Stoel uit de Elshof bijvoorbeeld. Ook Dinant Ripperda (van het gelijknamige autobedrijf in Olst) doet mee met zijn 4-wielaangedreven sprinter. Deze vader uit Den Nul heeft zijn passie voor autocross doorgegeven aan zijn kinderen. Dochter Aniek verschijnt namelijk aan de start in de juniorbuggy klasse. Met haar 600cc sprinter staat zij uitstekend haar mannetje. Na vier wedstrijden staat zij vierde in het kampioenschap.

Tijdens de zaterdag wordt als extra klasse de Dutch Endurance Cup verreden. Na de finales starten de coureurs aan een één uur durende cross. Doel van deze wedstrijd is zoveel mogelijk rondes af te leggen binnen de tijd. Op zondag staat bovendien de minibuggy klasse op het programma. Dit is een klasse met kinderen in de leeftijdscategorie van 6 tot 12 jaar in een zelfbouwsprinter met een maximale cilinderinhoud van 200cc. Beide dagen worden afgesloten met muziek van DJ Holterman. Op zaterdagavond staat er bovendien een optreden van piratenduo Harten 10 op het programma.

Een passe-partout voor beide dagen kost 20 euro. De entree voor zondag 10 bedraagt euro. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis naar binnen. Voor parkeren wordt een vrije gift van minimaal 1 euro gevraagd. Dat geld is bestemd voor de ‘de Strijd van Salland’.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.