waterschapspartij zichtbaarheid waterschappen in media moet veel beter

Het is de AWP een doorn in het oog dat de landelijke media de waterschappen stelselmatig onderbelichten in hun berichtgeving over het klimaat. ”Terwijl klimaatverandering in Nederland vooral gaat over méér droogte en méér hoosbuien, precies de belangrijkste taken van de waterschappen. ‘Maar wie weet dat?” vraagt Van Megen.

‘Méér waterbewustzijn van de inwoners moet leiden tot meer waardering voor het werk van de waterschappen. Want de waterschappen doen al 700 jaar hun werk stilzwijgend en goed. Onze omgeving verandert ook al 700 jaar en toch hielden we steeds droge voeten. En nu met de klimaatverandering moeten we de manier waarop we omgaan met water opnieuw aanpassen. De waterschappen zijn dus nooit klaar met hun werk’.

‘In het stedelijk gebied vullen waterschappen en gemeenten elkaar naadloos aan’, zegt Arja Doornbos, bestuurslid van de AWP bij Waterschap Drents Overijsselse Delta. ‘De gemeenten zijn de baas over de openbare ruimte en de waterschappen brengen hun expertise over water mee. Gemeenten kunnen daar nog veel meer van profiteren dan ze nu al doen’.

En als het als het aan de AWP ligt, gaan waterschappen ook flink meehelpen om bijvoorbeeld ervoor te zorgen dat het regenwater niet meer van het dak in het riool terecht komt. Door infiltratie van regenwater in de bodem krijgen bomen en openbaar groen minder gauw dorst bij langdurige droogte.

Waterschapsverkiezingen in maart 2019
Voor de AWP is het beperken van overlast zowel door droogte als door hoosbuien, een belangrijk speerpunt in de waterschapsverkiezingen begin volgend jaar. ‘De Algemene Waterschapspartij is niet politiek maar wel deskundig in het waterschapsbestuur’, zegt ook Femmy Le Clerq-Westhuis van Waterschap Drents Overijsselse Delta. ‘Wij zijn gericht op de lange termijn, en onafhankelijk van landelijke politieke belangen. De AWP zet zich enthousiast in voor méér waterbewustzijn in Nederland en daar hebben we de aandacht van de media hard bij nodig!’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.