vrouwen van nu raalte op boerendag

Wij deden in 1998 een oproep aan de Boerendagcommissie van Stoppelhaene om mee te mogen doen op de boerendag. Dit is nu vandaag 20 jaar geleden.Het viel eerst niet mee. Op de Domineeskamp stond een grote beurstent.Daar konden wij als plattelandsvrouwen koffie schenken met cake.

De tijd ging verder en we gingen knieperties bakken voor de verkoop.
Maar er moest ook iets creatiefs komen. Dat was toen een expositie met pompoenen en kalebassen. Ook kregen we van de Boerendagcommissie opdrachten om uit te voeren.
In 2005 was het thema van de boerendag “Bier’.Het was een moeilijke opdracht.Maar het lukte ons. We maakten pruimen in bier en uienbiersoep van Oud Bruin(bier).Dat bracht vernieuwing op de dag zelf. In kleine plastic bekertjes kon men proeven.

In 2009 bracht koningin Beatrix een bezoek aan Raalte en tevens aan de Stoppelhaene en de boerendag..Voorschrift was: heren in pak en dames rok of jurk met minimale lengte.
In de loop der jaren is er veel gebeurd, te veel om op te noemen o.a. werd de naam van de vereniging in 2012 veranderd in VROUWEN van NU. Het knieperties bakken doen we nog altijd met veel plezier.
We hebben ook goede binding met het publiek.De creatieve dingen op de kraam zijn allemaal door de leden zelf gemaakt.Dank aan de boerendagcommissie voor de goede samenwerking. En dat de boerendag nog jaren mag blijven.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.