voor ieder wat wils op de donderdag van het sukerbietenfeest

Onder het thema ‘Niet moet en (bijna) alles mag’ gingen bijna tweehonderd kinderen vol overgave aan de slag met de spellen die zij het leukst vonden. De Djembe scoorde daarbij veel belangstelling. Het beachhandbal is een evenement waarin dames en heren gezamenlijk het strijdperk betreden. Fanatiek aan de bak in het mulle zand.

In het begin van de middag was de Jeu de Boules baan uitgezet en lagen de kaarten in de kleine tent klaar: het was tijd voor de Jeu de Boules en kaartmiddag voor de senioren. Buiten streden de Jeu de Boulers voor de prijzen en binnen in de tent werden zowel klaverjassen als kruisjassen gespeeld. In de middag begon het evenement waar menigeen al het hele jaar naar uitkeek: het Lenferink Droomfeest met onder andere Martin Dams. Dit is een bijzonder punt in het programma. Mensen met een beperking komen met de begeleiding naar de tent om daar een middag met z’n allen mee te zingen en dansen op veelal Nederlandstalige muziek. Het evenemententerrein wordt dan in zijn geheel omgetoverd in een parkeerterrein en de auto’s, busjes en taxi’s stromen het terrein op. De laaiend enthousiaste mensen willen zo snel mogelijk naar de tent.

Terwijl het Lenferink Droomfeest in volle gang was, kwamen ook de darters en pokeraars bij elkaar voor het Dart & Pokertoernooi. De Buurten Zeskamp stond natuurlijk ook dit jaar weer op het programma. Een activiteit (of gezien het fanatisme meer een wedstrijd) die is ontstaan vanuit het Bloemencorso. Buurten streden met praalwagens, maar tegenwoordig gebeurt dat in de vorm van een zeskamp. Het gaat er altijd zeer fanatiek aan toe, maar het draait uiteindelijk om de gezelligheid.

Ook voor de vrijdag staan weer tal van activiteiten op het programma zoals beachvolleybal, het shantyfestival, wipe out, ringsteken en niet te vergeten de badeendenrace. Op het overdekte terras gaat de pubquiz van start met daarna Barking Bruce en Mental Theo op het podium. Het Sukerbietenfeest is dus nog lang niet voorbij!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.