veel deelname aan dondersmooie onderdelen bij luttenbergsfeest

Foto: Luttenbergsfeest (archief)

Voordat de groten de houten knuppels ter hand nemen was het dit jaar ook voor de jeugd tot 15 jaar mogelijk om deze aloude traditie tot kroning van Prins van het Luttenbergsfeest eens te proberen of te wel: alvast oefenen voor later. Maar ook voor de jeugd was er een mooie titel te behalen. De winnaar van vogelgooien voor de jeugd is Stein Schoorlemmer hij mag zich een jaar lang jeugdprins van het Luttenbergsfeest noemen.

Het vogelgooien trok zoals altijd weer een groot aantal deelnemers. Elk jaar komen er weer nieuwe groepen heren en dames bij die daarna jaarlijks terugkeren om de houten vogel met een knuppel van zijn paal te gooien. Uiteindelijk wist Moniek Kogelman de vogel van zijn paal te gooien. Moniek is in de gehele geschiedenis de eerste prinses van het Luttenbergsfeest noemen!

De kinderen worden op het Luttenbergsfeest natuurlijk ook niet vergeten! Zoals de volwassenen op zaterdagmiddag graven in een diep gat konden de kinderen zich uitleven in een grote berg zand waarin badeentjes verstopt zaten. Eentje gevonden? Prijsje verdiend!

Het middagprogramma stond in het teken van het onderdeel: “Dondert de berg af”. Een spectaculair schouwspel waarbij het publiek in grote getale aanwezig was om het extreme buikschuiven te komen bewonderen. In totaal hebben zich voor dit onderdeel ruim 60 deelnemers opgegeven om de schans van 10 meter hoog te beklimmen. Eenmaal boven werden de deelnemers met groene zeep ingezeept door de “smeerwijven” om vervolgens buikschuivend naar beneden te glijden en de bel te raken boven een 15 meter lange waterbak.

Na elke ronde wordt de bel een stukje verder gehangen, zodat er aan het eind 1 winnaar overblijft. Het publiek heeft genoten van mooi duiken, prachtige landingen, maar ook de missers konden op vele oehs en aahs rekenen. De winnaar bij de heren is Mauro Reimert hij bereikte een afstand van 6 meter. De mooiste duik ging naar Joop Koggel. De tussenstand voor de ketenbatlle is ketespannend want de dames van keet de Tijgers staan bovenaan.

Gedurende de vrijdag middag werd er door Luttenberg700 een echte reunie georganiseerd dit trok vele exgra bezoekers naar ons terrein.

’S avonds werden we getrakteerd op twee mooie avondshows. We zijn begonnen met een echte workshop freerunning. Vele kinderen deden mee met de vele salto’s vlindertrappen en andere spannede sprongen. Na de lichamelijke inspanning was het tijd voor de geestelijke uitdaging. Mindhacker Marc Woods liet menig toeschouwer vol verbazing achter. Het publiek werd betrokken en uitgedaagd om het brein te volgen maar helaas.

Vandaag, zaterdag 11 augustus, staat de kalverkeuring, het schminken en een speelplein voor de kinderen, pannavoetbal, het kratstapelen en gatgraven op het programma. In de avonduren zijn er verschillende avondshows. In de feesttent treedt de formatie Baby Blue op. In de kroegtent staat Crooxs achter de draaitafel.

Zie ook staging2.luttenbergsfeest.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.