Home / archiefcentraal / themabijeenkomsten voor samengestelde gezinnen in raalte

themabijeenkomsten voor samengestelde gezinnen in raalte

Samengestelde gezinnen zijn gezinnen waarin kinderen te maken hebben met andere gezinsleden dan de natuurlijke ouders, broertjes en zusjes. De meest voorkomende situatie is het nieuwe gezin na een echtscheiding. Het samenvoegen van twee gezinnen, twee culturen, twee opvoedstijlen en verschillende regels, normen en waarden, is een proces dat tijd en geduld kost. Het is veel voor iedereen die erbij betrokken is. Vaak is het lastig om een nieuw evenwicht te vinden.

De themabijeenkomsten zijn bedoeld voor mannen en vrouwen in een samengesteld gezin. Zij krijgen in drie bijeenkomsten handvatten en tips om knelpunten in het gezin aan te pakken. Het contact met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten is daarbij belangrijk. Ze kunnen ervaringen uitwisselen en tot nieuwe inzichten komen.

De thema’s die besproken worden zijn: rollen in het gezin, afspraken maken en omgaan met het nieuwe gezin en het kind. De themabijeenkomsten dragen bij aan een goede samenwerking en aan een goed functionerend samengesteld gezin waarin kinderen zich veilig kunnen ontwikkelen.

De themabijeenkomsten vinden plaats op dinsdagavonden: 18 september, 2 oktober en 16 oktober, van 19.30 uur tot 21.00 uur in het Kulturhus in Raalte. Deelname is gratis en aanmelden kan via Anneke Krijgsheld (a.krijgsheld@stdekern.nl) en Roelien van Lenthe (r.vanlenthe@stdekern.nl). Voor meer informatie kunnen zij worden gebeld via 0570-547300.

Lees ook

Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer 60 jaar getrouwd

RAALTE – Herman en Bertha Schiphorst-Brouwer uit Raalte vierden op zondag 17 oktober hun 60-jarig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.