sallandse heuvelrug rolt paarse loper uit

Vroege vogels kunnen op zaterdag 18 augustus vroeg op pad voor de aftrap van de Paarse Loper. Deelnemers vertrekken rond zeven uur ’s ochtends met een gids van Natuurmuseum Holterberg richting de heide en zullen deze leerzame ochtendwandeling afsluiten met een ontbijt op het Holterbergplein. Aanmelden voor deze wandeling kan bij het Natuurmuseum.

Wil je met het gezin de Paarse Loper ontdekken, loop dan mee met één van de sprookjesachtige heidewandelingen. Tijdens deze korte wandeling, speciaal voor de kleine wandelaars, vertelt een natuurgids over wat er allemaal leeft op en tussen de heide. Onderweg loop je misschien een lakei van de Palthetoren tegen het lijf die het verhaal van de vlinder en de zwerfkei vertelt.

Huifkartochten
Leuk voor jong en oud(er) zijn de huifkartochten die speciaal voor de Paarse Loper uitrijden dit jaar. Bijzonder aan deze tochten is dat er op twee dagen op verschillende locaties tegelijkertijd opgestapt kan worden. Bij iedere huifkar is een gids aanwezig die alles weet van het gebied waarin gereden wordt. De tochten vertrekken vanaf de Lemelerberg, Sprengenberg, Nijverdalseberg, Holterberg, de Borkeld en het Wierdense Veld.

Zaterdag 25 augustus blaast Natuurmuseum Holterberg ‘De Heidemars’ nieuw leven in. Een mars voor echte wandelaars van 10, 15 of 30 kilometer. De Heidemars kende een lange traditie in Holten. Begin jaren zeventig van de vorige eeuw kwam plotseling een eind aan de mars. Speciaal voor de Paarse Loper hebben de gidsen van het natuurmuseum een mooie wandeling uitgezet die individueel gelopen kan worden. Wie weet is de Heidemars van 25 augustus het begin van een nieuwe traditie.

Fietsers
Ook voor de “Paarse fietsers” zijn er volop mogelijkheden om individueel, via het fietsnetwerk, of onder begeleiding van een gids te genieten van de Sallandse Heuvelrug. Het vorig jaar geïntroduceerde HapTrap Heuvelrug-arrangement kan weer geboekt worden en neemt je mee op een culinaire tocht door de omgeving. Bij de tourist info’s, accommodaties en de plaatselijke boekwinkels zijn de nieuwe fietsnetwerkkaarten te koop.

Daarnaast is er speciaal voor de Paarse Loper een nieuwe fietsroute ontwikkeld langs de prachtige paarse heidevelden. Deze route is gratis verkrijgbaar bij de Tourist Info in Holten en in Nijverdal en bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal, het Natuurmuseum Holterberg in Holten en bij Herberg en Erve De Pas in Haarle.

Meer info: staging2.paarseloper.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.