rick stoppelpatrijze

Het mooie nieuws kwam van de werkgroep Patrijs van Salland. En dat was dus verrassing nummer twee: er is blijkbaar een werkgroep actief die zich bezighoudt met het wel en wee van de patrijs. Mannen en vrouwen die regelmatig bij elkaar komen om te praten over een akkervogel. Ze kunnen alles doen met hun kostbare vrije tijd, maar kiezen vrijwillig voor de patrijs. Geef die lui heel snel een lintje.

Ik heb altijd al iets met patrijzen gehad. Toen ik nog jong was, had ik drie posters op mijn kamer: het elftal van Manchester United, een knalrode Ferrari F40 en de patrijs op een verlaten akkerlandschap. Later kwamen daar nog Pamela Anderson en Wim Kok bij, maar de patrijs week nooit. De onvoldoendes die ik vroeger op school haalde, kwamen allemaal omdat ik te lang naar de patrijsposter zat te staren.

Later heb ik nog uitgezocht of de patrijs als huisdier te houden is, maar hij schijnt een voorkeur te hebben voor landbouwgrond. Bovendien laten ze zich lastig aaien en huppelen ze niet vrolijk achter je aan. Het werd dus een konijn. De patrijs verdween zelfs een beetje naar de achtergrond. Maar echt vergeten ben ik hem nooit. En nu dus dat bericht in de krant.

Ik hoop met deze column de werkgroep een beetje te helpen. Iedere letter aandacht voor de patrijs is meegenomen. Daarnaast roep ik alle boeren op om de hoekjes van hun land niet te maaien. Laat de boel verwilderen, dat is goed voor de patrijs. Tot slot stel ik voor om Sallands grootste feest aan te passen. Hanen hebben geen aandacht nodig. Patrijzen wel. Geniet van de laatste Stöppelhaene dit jaar!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.