reismaatje rond raalte gezocht voor deelneemster mee op weg

Het Reismaatje coacht deelnemers (mensen met een beperking) die zelfstandig willen reizen naar een werkplek of dagbesteding. De deelnemer bepaalt welke route hij wil oefenen en wat hij wil leren. Het Reismaatje stimuleert de deelnemer om zelf de zoektocht en het avontuur aan te gaan. Het Reismaatje gaat dus letterlijk en figuurlijk met de deelnemer mee op weg, waardoor de stap naar zelfstandig reizen verkleind wordt.

Een van de vrijwilligers van het project MEE op Weg vertelt: “Het niet zelfstandig kunnen reizen gaf de deelneemster die ik mocht helpen steeds het gevoel dat ze afhankelijk van anderen was. Dan wordt het reizen ineens een heel groot ding. Ik heb gemerkt dat ze met mijn tijdelijke hulp veel meer kon dan ze zelf dacht. Dat is mooi om te zien. Ze was ontzettend trots toen ze na afloop van het traject een heel stuk zelfstandiger kon reizen via de routes die we geoefend hadden. Het zelfvertrouwen dat ze daarvan kreeg, straalde ook meteen uit op haar dagelijks leven. Het is bijzonder om dat voor iemand te kunnen doen! Ik ben nu een vast reismaatje binnen MEE op Weg en moedig iedereen aan om dat ook te doen. Je haalt er zo veel voldoening uit!”

MEE IJsseloevers is op zoek naar een enthousiaste, betrokken vrijwilliger (leeftijd: minimaal 18 jaar) voor de 11-jarige deelneemster. Ze woont in Broekland en wil zelfstandig leren fietsen naar Raalte. Een consulent van MEE ondersteunt het Reismaatje en de deelnemer tijdens het oefentraject. De consulent zorgt voor de kennismaking, ondersteunt bij het maken van het reisplan en beantwoordt alle vragen. Neem voor meer informatie contact op met Paula Keilholtz of Daphne Stroobants. Direct aanmelden als vrijwilliger kan via 088-6330633 of p.keilholtz@meeijsseloevers.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.