raalter college wil nieuw minimabeleid

Door het beschikbare budget voor minima anders te verdelen, kunnen meer mensen gebruik maken van de regelingen. Voor volwassenen gaat het om de regeling ‘Meedoen’. Deze regeling vervangt de participatieregeling en de sportkostenregeling. Volwassenen kunnen met deze nieuwe regeling zelf kiezen of ze een bijdrage vragen voor bijvoorbeeld sportcontributie, hardloopschoenen of cultuurbezoek.

Daarnaast zet het college in op gratis zwemles voor kinderen uit gezinnen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Deze kinderen kunnen straks ook gebruik maken van de andere regelingen voor kinderen, zoals bijvoorbeeld een bijdrage voor sport, kleding of cultuur. De overige regelingen blijven beschikbaar voor de doelgroep tot 110% van de geldende bijstandsnorm.Wethouder Gerria Toeter: “We vinden het belangrijk dat in onze gemeente niemand buitenspel komt te staan. Daarom willen we onze regelingen voor meer mensen toegankelijk maken.”.

Speerpunten
Het voorstel is om de komende jaren specifieke aandacht te hebben voor kinderen als het gaat om armoedebestrijding. Daarnaast wil het college inzetten op preventie, met behulp van een toolkit en budgetcoach, het verkleinen van de armoedeval en een effectieve inzet van het budget door aan te sluiten bij de behoeftes en keuzevrijheid te bieden. Een ander speerpunt is het vergroten van het bereik van de regelingen.

Het voorstel wordt behandeld in de raadsvergadering van 27 september waarin de raad een besluit neemt over het plan van het college.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.