raalte is 100 jarige rijker

Mevrouw Endeman kwam ter wereld in 1918, als kind in een gezin met zestien kinderen. Al haar broers en zussen zijn oud geworden, bijna allemaal haalden ze de 90 jaar. Tegenwoordig zijn er nog drie zussen over, waarvan er eentje (95 jaar) deze week overkomt uit Canada.

Met haar man, die in 1999 overleed, woonde mevrouw Endeman eerst in Zwolle. Eerst was hij daar werkzaam als zelfstandig melkhandelaar. Na een verhuizing naar Heino begon het echtpaar met een varkens-, mest- en fokbedrijf. De vier dochters hielpen mee op de boerderij.

In 1980 werd het bedrijf verkocht en verhuisden meneer en mevrouw Endeman naar Heino. Pas later kwam mevrouw naar Raalte, waar ze nog altijd zelfstandig woont, met hulp van haar dochter. Het lopen wordt wat minder, evenals het zien en horen. Desondanks geniet mevrouw Endeman nog van het leven. Ze vindt het mooi om eruit te gaan en heeft bovendien altijd de koffie klaar staan.

Komend weekend wordt de honderdste groots verjaardag gevierd. Op het programma staat een receptie met 238 gasten, onder wie de zus uit Canada.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.