pec zwolle verliest openingswedstrijd van nieuw eredivisieseizoen

De thuisploeg kwam na dertig minuten op voorsprong via een strafschop. Mike van Duinen, een van de zeven nieuwe spelers die hun debuut maakte in het Zwolse tenue, zette PEC Zwolle op 1-0. In tien minuten tijd wist SC Heerenveen de achterstand om te buigen en kwam het door twee doelpunten van de Noorse middenvelder Morton Thorsby op 1-2.

Vlak voor rust kreeg de ploeg van John van ’t Schip een nieuwe klap te verwerken. Arber Zeneli zette zijn ploeg op een comfortabele 1-3 voorsprong. 

In de tweede helft wisten de Zwollenaren zich te herpakken en wist Van Duinen zijn tweede treffer te maken. De spits deed dit opnieuw vanaf de penaltystip. Morton Thorsby, in de eerste helft goed voor twee doelpunten, sloeg de bal van de lijn. Deze actie werd met rood bestraft, waardoor de ploeg van Jan Olde Riekerink zich de rest van de wedstrijd met tien man staande moest houden. 

PEC Zwolle wist het doel niet meer te vinden en zag SC Heerenveen de driepunter mee naar huis nemen. Volgende week krijgt de ploeg van John van ’t Schip de kans zich te herpakken. Het speelt dan om 12.15 de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.