machteloos pec zwolle onderuit in utrecht

Na de teleurstellende seizoensopening van vorige week (2-3 nederlaag tegen sc Heerenveen), ging de ploeg van John van ’t Schip zondag op jacht naar eerherstel. Maar het vertoonde spel stemde de meegereisde supporters in het uitvak niet tot optimisme. De Blauwvingers konden totaal geen vuist maken tegen FC Utrecht.

Het was Joris van Overeem die na een klein half uur spelen met de borst de openingstreffer op zijn naam zette. Hij was het eindstation van een vlot lopende aanval. Een paar minuten eerder dacht FC Utrecht ook al op voorsprong te komen, maar Gyrano Kerk werkte de bal in buitenspelpositie het doel in. Op slag van rust schoot Sean Klaiber de 2-0 tegen de touwen.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld, al had PEC Zwolle het defensief iets beter staan na het inbrengen van de zestienjarige Sepp van den Berg. Aanvallend bleef het onmachtig. Ook nadat Utrechts doelpuntenmaker Van Overeem – na tussenkomst van de videoscheidsrechter – met rood naar de kant moest.

Door deze nederlaag blijft PEC Zwolle na twee wedstrijden puntloos in de Eredivise. En dan komt volgende week landskampioen en medekoploper PSV op bezoek.