lauk mannetjes

Daarom zijn er dus mannetjes, die lossen jouw kleine probleempje graag op. Ze hebben veel overeenkomsten. Het woordje BTW betekent voor hen bijvoorbeeld  ‘Beter niet te Weten’. Ze werken allemaal keihard, praten uitstekend dialect en je moet er veel koffie ingooien. En koud bier natuurlijk.  Dat laatste luistert heel nauw; het gekoelde flesje (zonder glas) moet niet te vroeg maar ook zeker niet te laat neergezet worden. Als een mannetje zegt; “Ik hoor wat rinkelen in de koelkast”, dan ben je eigenlijk al te laat want dat is een duidelijke hint.

 Je moet ook serieuze belangstelling tonen voor hun werk. Mannetjes zijn namelijk best trots op hun kennis en kunde. Dit kost mij nooit moeite omdat ik oprecht bewondering heb voor hun vakmanschap. Ik doe het ze niet na. Op hun beurt kijken ze mij heel wazig aan als ik vertel dat ik stukkies schrijf. Of dat ik hier een column over ga schrijven. En dat verzin je dan zo maar, is de vaste vraag. Jazeker. En gelukkig maar want ik kan geen dak repareren of parket leggen.

Voor onze tuin hadden we een zelf gescout jong en talentvol mannetje. Die was erg goed, al moesten we geregeld onze biervoorraad aanvullen. Alleen zagen de buren hier in het hofje dat ook. Dus ons mannetje was na een tijdje bij de helft van de buren aan de slag. Die boekten hem soms maanden van te voren, heel slim.  Uiteindelijk had hij geen tijd meer voor ons, de laatboekers.  Toen moesten wij een nieuw mannetje zoeken om de strijd met het onkruid aan te gaan.

We hebben ook een ‘buur-mannetje’ die zaken komt repareren. Onze kraan lekt, dus bij deze, hij is weer welkom.  Er is verder nog een heel apart soort mannetje. Die kan eigenlijk zelf niet zo heel veel, behalve veel praten, maar hij heeft een bijzonder specialisme; hij kent heel veel mannetjes. Dus als je ergens mee zit en niet meteen een eigen mannetje kent, dan app je hem. En hij weet dan voor mij altijd iemand te vinden. Een regelmannetje dus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.