lauk feestje

Er viel veel te lachen tijdens het feestje. Zo nam cabaretière/zangeres Karin Bloemen woensdagavond op de Sallandse Cabaretavond Oogstkoningin Jacqueline de Dalie op de hak. Bloemen, bekend om haar volslanke postuur, was een tikje jaloers op de slanke Jacqueline. ‘Dat zit maar mooi dun te wezen op de eerste rij…’ Waarna ze de Oogstkoningin consequent prinses noemde. 

Buutreedner Herman Tutert bleek ondanks zijn hoge leeftijd in aanraking te zijn gekomen met #MeToo. Een lid van het kerkkoor waarin Herman zingt had hem gebeld. ‘Kom ik naar jou toe of kom ie naar mie toe?’ Op verzoek van Paul Wittenhorst zelf (volgens Herman dan) maakte hij de Stöppelhaenevoorzitter een welgemeend compliment; ‘Hij heeft een lieve vrouw en geweldige dochters.’

Er was woensdagavond veel Twents op het podium te horen. Geeft niks want Salland is Twente-light vond Lossernaar Jan Riesewijk. Voor de pikante grap over de temperatuurmeting van het zwembad van hotel de Zwaan moet u bij de gebroeders Benny en Hans Poppe zijn. Gewoon naar vragen.

Geertjan Kloosterboer, Sallandse Boer 2017, werd door presentator Bjørn Roesscher onbedoeld voor het blok gezet. Geertjan was namelijk de opbrengst van de Oogstgave vorig jaar even ontschoten. Onbedoeld grappig was Trijntje Oosterhuis die vrijdagavond samen met het Orkest over de IJssel een mooi concert op het Stoppelveld verzorgde. Enthousiast bedankte ze de organisator en dirigent Hans Groenen. Heel mooi, alleen heet de Raalter musicus, componist en marathonloper Hans Groen…

Nieuwe programmaonderdelen zijn er ook na 67 jaar Stöppelhaene. Voor de grote Pubquiz zaterdagmiddag was op 20 teams gerekend en het werden er 91. Dat was spektakel in de Sallandse Herberg. Sjoemelaars die stiekem de mobiel gebruikten om te googelen moesten naar voren komen om een liedje te zingen. Daaronder ook de zoon van de Oogstkoningin…

Vast gespreksonderwerp tijdens Stöppelhaene; wat is er leuker, de Heinose Pompdagen of het Sallands Oogstfeest? Ik vond het opvallend dat de politie voor de Pompdagen aankondigde extra te letten op wildplassers en voor de Stöppelhaene op te jonge drinkers. Hoe dat afgelopen is weet ik niet. Misschien zijn de resultaten net zo geheim als het nieuws over de stevige, ouderwetse matpartij Raalte-Heino op de donderdagavond van de Pompdagen. Je kunt concluderen dat er in Heino grotere zeikers wonen en in Raalte grotere zuipers. Al zijn de Nieuw-Heetenaren met de Beer & Snack Run serieuze concurrenten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.