Home / archiefcentraal / hitteplan weer actief code geel in overijssel

hitteplan weer actief code geel in overijssel

Volgens de voorspellingen lopen de temperaturen deze dagen op tot boven de dertig graden. Ook in de avonduren blijft het warm. Het RIVM laat weten dat mensen lichamelijke inspanning rond de middag tot het minimum moeten beperken. Het is ook verstandig om uit de zon te blijven. Door de hoge zonkracht kan de huid binnen een kwartier verbranden.

Het is de tweede keer deze zomer dat het hitteplan actief is. Vorige week was deze ook al van kracht. Landelijk is de tweede hittegolf in de maak, terwijl in onze regio de eerste hittegolf nog bezig is. Er is sprake van een hittegolf als de temperatuur gedurende vijf dagen boven de 25 komt, waarvan drie dagen boven de 30 graden. In het oosten duurt de hittegolf inmiddels 22 dagen, waarmee sprake is van de langste hittegolf ooit. Het record van 1994 wordt daarmee geëvenaard.

Lees ook

Open huis bij Pop Rock Factory

RAALTE – Pop Rock Factory houdt zaterdag 25 september een open huis. Tussen 14.00 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.