handbalcoach monique swartjes wint guus holscher topsport award

De inmiddels overleden Guus Hölscher, tussen 1993 en 2008 voorzitter van Aalsmeer, was overtuigd van het samenwerkingsmodel, positief denken en onbaatzuchtig zijn. Iets dat hij probeerde over te dragen op alle clubs, met name in de eredivisie. Hij hield clubs bij elkaar en was een van de grondleggers van de huidige BENE-League.

Zijn gedachtegoed moet bewaard blijven, dacht het Topsportplatform. 25 nominaties werden in de afgelopen maanden ingediend. Uiteindelijk koos het comité voor Monique Swartjes. Binnen Kwiek Raalte timmert zij in het topsportgebeuren behoorlijk aan de weg. Ook de talenten op Carmelhandbalacademie in Salland – met verbinding naar het onderwijs – is door haar in gang gezet.

Swartjes mocht de prijs van 2.500 euro in ontvangst nemen. Ze heeft ervoor gekozen om het bedrag deels te besteden aan een opleiding voor trainers en deels om een trainingsstage te organiseren in Denemarken mer een aantal speelsters, spelers en trainers. Hiervoor heeft ze nu Wai Wong en Astrid Uitslag als eerste uitgenodigd. Wai Wong van Aalsmeer en de 16-jarige junior Astrid Uitslag van Dalfsen namen voor hun groep de prijs in ontvangst.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.