halloboer trapt af in overijssel op sallands oogstfeest

HalloBoer is een digitale vindplaats dat toegang biedt tot het eetbare landschap. “Steeds meer mensen zijn bewust met hun eten bezig. Ze willen weten wat ze eten, waar het vandaan komt, of dieren een goed leven hebben gehad en of boeren hier wel een fatsoenlijke prijs hebben gekregen.” volgens Klasien van de Zandschulp, een van de initiatiefnemers van HalloBoer.

HalloBoer maakt ons voedsel uit de regio transparant. Wat groeit en bloeit er op welk perceel, waar wordt dit verwerkt en waar kan ik dit proeven en kopen?
HalloBoer collega Corine Holtmaat: “We verbinden boer – verwerker – horeca – winkel – recreatie – consument én het landschap met elkaar. Een paraplu die de lokale korte keten initiatieven aan elkaar verbindt en op de kaart zet om zo gezamenlijk tot systeemverandering te komen en elkaar te versterken.”
Mede-initiatiefnemer Peter Hermens: “In de toekomst gaat HalloBoer voorbij de kaart. Het stelt de consument straks in staat om de status van percelen te bekijken, routes te fietsen door het eetbare landschap, activiteiten te bezoeken en producten van dichtbij makkelijker in huis te halen. Zo maken we van ons lokale voedsel een echte belevenis!”

Het digitale platform biedt ook restaurants, versspecialisten en verwerkers een unieke mogelijkheid om makkelijk lokale leveranciers te vinden. Dit maakt nieuwe verbindingen en nieuwe regionale businessmodellen mogelijk. De volgende stap is het platform verder uitbouwen met meer functionaliteiten en uitbreiden naar andere provincies. Ernst Ruijgrok, ook van HalloBoer: “Bovenal moet HalloBoer een landelijk dekkend netwerk van ondernemers worden, waar we samen optrekken om er voor te zorgen dat er meer lokaal voedsel uit de eigen omgeving wordt gegeten.”
Boeren en ondernemers welke producten in de regio produceren of verwerken kunnen zich aanmelden via staging2.halloboer.org

Over HalloBoer
Het projectteam van HalloBoer streeft ernaar mensen bewuster hun omgeving en streekproducten te laten ontdekken en te waarderen. Samen met haar deelnemers zijn zij op weg om meer transparantie te creëren in de voedselketen, waardoor lekker, gezond en duurzaam eten van dichtbij gemakkelijker wordt en er nieuwe marktkansen ontstaan voor ondernemers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.